Vild Guardiola-udmelding

Pep Guardiola har været ret så tavs, siden offentliggørelsen af Erling Braut Haaland som ny Manchester City-spiller landede. Nu fortæller han lidt om, hvad han forventer af nordmanden

Pep Guardiola har været manager i Manchester City siden 2016. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix
Pep Guardiola har været manager i Manchester City siden 2016. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Premier League

Hvis man skal opremse alle navnene på stjernespillerne i Manchester City, er det fair nok at tage en vejrtrækningspause eller to.

Og når klubbens ikoniske manager så melder ud, at holdet skal tilpasse sig én spiller, der ovenikøbet slet ikke har spillet i den lyseblå trøje endnu, ved man, at det er et navn, der er større end de flestes.

Erling Braut Haaland hedder han. En 21-årig målmaskine.

Forrige uge blev det en realitet, at nordmanden fremover skal bombe for Manchester City, og forventningerne fra hans nye manager Pep Guardiola er store.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at tilpasse os Erlings spillestil. Hvis han skal tilpasse sig os, så får vi ikke fuld udbytte af hans talent. Vi skal tilpasse os ham, slår Guardiola helt og aldeles fast ifølge TV 2 Norge.

Baggrunden for spanierens udtalelser skal muligvis ses i lyset af, at nordmanden er en stor fyr, der kommer med en enorm fysisk pakke.

Under alle omstændigheder adskiller han sig på nogen punkter fra den nuværende City-nier Gabriel Jesus og tidligere Sergio Agüero, der begge er mere vævre typer end Haaland.

Artiklen fortsætter under billedet..

Erling Braut Haaland tager afsked med Dortmund-fansene. Foto: LEON KUEGELER/Ritzau Scanpix
Erling Braut Haaland tager afsked med Dortmund-fansene. Foto: LEON KUEGELER/Ritzau Scanpix

Men opsigtvækkende er det. Guardiola er en mand, der sjældent går på kompromis med måden, han agter at spille fodbold på.

Udtalelsen trækker tråde tilbage til hans dage i Barcelona, da en Lionel Messi i storform fyldte en hel del på det hold.

Når det så er sagt, er Haaland, der har banket 85 kasser ind i 88 kampe for Borussia Dortmund, siden han kom til klubben fra Red Bull Salzburg i 2020, en yderst målfarlig herre.

Og han er da også blevet udstyret med en femårig kontrakt. Så han har tid nok til at finde målnæsen frem.

- Vi ønsker bare, at han skal trives her. Både på og uden for banen. Hvis han får en dårlig periode, så vil vi være der for ham. Det vigtigste er, at han trives, siger Guardiola videre.

På landsholdet har Haaland lavet 15 mål i 17 kampe.

Pep Guardiola stopper i City i 2023 - vil gerne være landstræner

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fik du læst:

Efter overfald i bod: - Der går et par uger

Uhres vilde løn: Får ni gange mere

Verdensstjerne gift i København

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind