Vild Premier League-plan

Spillerne i den bedste engelske række skal testet for corona to gange om ugen i resten af sæson

Tidligere på ugen begyndte Premier League-spillernes biler at trille ind hos klubberne rundt om i England. I blandt andet Tottenham og Arsenal står den nu på individuel træning på anlæggene. Video: AP
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Premier League er klar til at gå langt for at få resten af sæsonen gennemført.

Man håber, at bolden kan rulle igen midt i juni, og test for corona bliver en del af spillernes hverdag i den bedste engelske fodboldrække.

Premier League er ifølge Daily Mail klar til at bruge helt op imod 34 mio. kr. på testudstyr, der skal anvendes resten af sæsonen.

Lørdag i sidste uge var der en videokonference med deltagelse af sundhedscheferne i de tyve Premier League-klubber.

Anbefalingen fra mødet var, at spillere og nøglemedarbejdere i staben skal testes for covid-19 to gange om ugen i resten af sæsonen.

Den omfattende test skal efter planen begynde midt i maj, når klubberne, hvis alt går vel, igen kan gennemføre deciderede holdtræninger.

Det bliver naturligvis uden tilskuere, at Premier League gennemfører de resterende kampe i denne sæson. Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix
Det bliver naturligvis uden tilskuere, at Premier League gennemfører de resterende kampe i denne sæson. Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Udstyret koster knap 1300 kr. per test.

Hvor mange der skal testes i hver klub, vil variere, men ifølge Daily Mail vil der i nogle klubber formentlig skulle laves 50 test to gange om ugen fra midt i maj.

Det vil koste 130.000 kr. om ugen per klub i de 13 uger, som man forventer, at der er behov for at teste spillere og stab (fra midt i maj til sæsonafslutning midt i juli).

I alt kan regningen for omkring 26.000 coronatest løbe op i næsten 34 mio. kr., og den har Premier League besluttet at betale for de tyve klubber.

Anbefalingen skal diskuteres på et møde fredag, og her vil testplanen muligvis blive blåstemplet af klubejerne.

Ifølge Daily Mail er det dog ikke alle klubbers medicinske sektorer, der er vilde med idéen.

Avisen skriver, at flere har etiske bekymringer, da de mener, at testudstyret burde være reserveret til sundhedspersonalet, der bekæmper coronavirussen i frontlinjen f.eks. på hospitaler.

Men der er mange tv-penge på spil, og derfor er det essentielt for Premier League at komme i gang igen.

Nogle klubber har briefet deres personale om, at de forventer, at ligaen genoptages 13. juni, og at man fra midt i maj vil kunne lave traditionelle holdtræninger.

Der resterer ni runder, og Liverpool er meget tæt på klubbens første mesterskab i 30 år. 'The Reds' har et forspring til Manchester City på 25 point.

Var holdkammerat med Mølby: Nu er han død

FCK-stjerne gennemgår operation

Bombe under OL: - I det tilfælde er det aflyst

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+