Villa i kaos: Derfor krævede Okore møde med bossen

Aston Villa er en klub i kaos lige nu, og midt i orkanen står den danske forsvarspiller Jores Okore, der nu er sendt ned på U21-holdet

Jores Okore i sjælden Premier League-spilletid for Aston Villa (Foto: All Over Press)
Jores Okore i sjælden Premier League-spilletid for Aston Villa (Foto: All Over Press)

Manchester United beseglede Aston Villas Premier League-skæbne i lørdags, men for danske Jores Okore blev hans Villa-skæbne måske beseglet et par uger i forvejen.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, hvad der fik den bomstærke forsvarsspiller til at kræve et møde med bossen, den midlertidige Villa-manager Erik Black.

For i følge Ekstra Bladets oplysninger startede problemerne i ugen op til den meget vigtige kamp mod oprykkerne fra Bournemouth.

Om mandagen i den uge fik Okore den besked, han ikke havde hørt i lang tid. Du gør det godt, du skal spille i weekenden. Jeg har brug for dig.

Ikke siden fuld spilletid en måned i forvejen i 2-0 nederlaget til Tottenham, havde Okore fået Premier League-minutter. Dengang hed manageren Remi Garde. Han blev fyret kort tid efter, og siden da havde den nye manager ikke kigget i Okores retning.

Nu var muligheden der, troede den tidligere FCN-spiller. Men ugen skulle ikke ende, som den 23-årige landsholdsspiller havde fået af vide. Da Okore igen torsdag havde en snak med sin manager, var beskeden pludselig en helt anden. Ud af det blå var Okore igen ikke længere så vigtig for Erik Black. Fra varm til kold på fire dage.

I stedet for Premier League-spilletid tog Okore hjem til Danmark. Her overværede han 2. divisionskampen mellem Frem og Hvidovre. Samtidig tabte Aston Villa nok engang og tog et kæmpe skridt mod den næstbedste engelske række.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var den udvikling dråben, der fik bægeret til at flyde over for Okore, der tidligere på sæsonen offentligt kritiserede sin klub for ikke at give ham chancen. Læs mere om det her

Nu krævede han et møde med sin manager. Det møde endte med at koste ham pladsen i truppen. I stedet træner han nu med U21-holdet. Måske resten af sæsonen. Måske resten af sin Villa-karriere.

- Jeg har fortalt ham, at jeg synes, jeg fortjener en fair chance for at kunne spille og præstere, og jeg synes, at jeg har gjort det godt nok i de få kampe, jeg nu har fået i denne her sæson. Den mening har jeg givet til kende, men manageren var ikke tilfreds med den, og derfor har han rykket mig ned på U21-holdet, forklarede Okore til BT. Læs mere her

Tirsdag var Okore og manager Nikola Jægerfeld Juric så til møde med en midlertidig nedsat kommission, der tager sig af spørgsmål om spillere og klubbens fremtid.

- Det var et godt møde. Vi krævede svar på en række spørgsmål, som de nu vil vende tilbage på. Det gør de forhåbentlig inden for et par uger. Indtil da tager vi ikke nogen drastisk beslutning om Okores fremtid, siger Juric.

Jores Okore i aktion mod Romelu Lukaku for godt et år siden (Foto: AP)
Jores Okore i aktion mod Romelu Lukaku for godt et år siden (Foto: AP)
 

Han pointerer, at Okore sagtens kan fortsætte i Villa, men at man også i sin tid valgte Birmingham-klubben, fordi der blev lagt en langsigtet plan for, hvordan forsvarsspillerens fremtid skulle udvikle sig. Af samme grund fravalgte man også et skifte til Chelsea i sin tid.

- Men nu er det endt noget anderledes. Det er som om, diamanten, der skulle tilslibes, ikke er endt helt, som vi havde håbet, siger Juric, der langt om længe fik det møde, han her i Ekstra Bladet undrede sig over ikke kunne komme i stand. Læs hele Juric kritik her

Han ønsker ikke at kommentere den eventuelle strid mellem sin spiller og sin manager.

Aston Villas amerikanske ejer Randy Lerner har i flere år forsøgt at sælge klubben uden held. Torsdag kunne den engelske avis Daily Mail afsløre, at to ledende bestyrelsesmedlemmer tidligere på ugen skred fra klubben efter en bitter mailstrid med Lerner. Det var dagen efter, Villa var rykket ud af Premier League.

Det er i sandhed en kaos-klub, som Okore lige nu arbejder for.

Jores Okore præsenteres her som ny Aston Villa-spiller (Foto: Getty Images) Sport og Spil Okore: Fra Blågårds Plads til millionær

Direkte fra ydmygelse i Parken til en lukrativ kontrakt i Premier League. Jores Okore har oplevet 48 vilde timer. (Foto: Neville Williams) Sport og Spil Okore: Mit livs vildeste 48 timer

 Okore er tidligere på sæsonen blevet hyldet for at redde point til Aston Villa. Se hvorfor i klippet herunder

7 kommentarer
Vis kommentarer