VM-stjernen på vej mod engelsk storklub

Liverpool er angiveligt tæt på at hente den schweiziske landsholdsspiller Xherdan Shaqiri fra Stoke, der måtte rykke ned i den næstbedste engelske række, Championship, efter afslutningen på sidste sæson

Xherdan Shaqiri fejrede sin udligning til 1-1- mod Serbien med en jubelscene, der af mange blev tolket som værende politisk motiveret. Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix
Xherdan Shaqiri fejrede sin udligning til 1-1- mod Serbien med en jubelscene, der af mange blev tolket som værende politisk motiveret. Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix

Xherdan Shaqiri tiltrak sig for nylig stor opmærksomhed ved VM, da han fejrede et mål mod Serbien ved at lave et symbol for det albanske flag med hænderne. Dette blev af mange tolket som en politisk motiveret handling, hvilket ikke er tilladt af FIFA.

Nu er Liverpool angiveligt tæt på at færdiggøre en aftale, der skal få Shaqiri til klubben.

Cheftræner Jürgen Klopp har udset sig den 26-årige kantspiller som forstærkning af sit holds offensiv, og samtidig betyder en frigørelsesklausul i Shaqiris kontrakt, at Liverpool kan gøre en god handel rent økonomisk, hvis det lykkedes klubben at hente ham.

- Jeg ville elske at blive i England
Flere medier rapporterer, at Liverpool skal af med omkring 13 millioner pund, svarende til 110 millioner kroner, hvis de ønsker at gennemføre købet af Shaqiri, og meget tyder på, at også hovedpersonen selv ville være meget tilfreds med et skifte til Liverpool, der sluttede på fjerdepladsen i Premier League og klarede sig hele vejen til finalen i Champions League.

Brøndby-jubel efter en Hany Mukhtar-scoring i sidste sæson. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Manager-eksperten dropper Brøndby: Her er hemmeligheden til succes

Hovedpersonen selv har nemlig tidligere udtalt, at han ønsker at blive i engelsk fodbold.

- Jeg synes, den engelske liga er perfekt for mig. Jeg ville elske at blive i England, men jeg vil ikke udelukke noget. Det er den bedste liga med de bedste spillere, siger Xherdan Shaqiri til det schweiziske medie Aargaur Zeitung.

Shaqiri kan forstærke smal Liverpool-offensiv
Hvis aftalen om Shaqiri falder på plads, vil han blive den tredje spiller, Jürgen Klopp henter til klubben denne sommer, da både Keita fra Leipzig og Fabinho fra Monaco allerede er blevet tilføjet til holdkortet.

Shaqiri vil efter alt at dømme ikke blive førstevalget i Liverpools startopstilling, men snarere blive brugt til at skabe bredde i holdets offensiv, hvis Roberto Firmino, Sadio Mane eller Mohammed Salah bliver skadet.

I sidste sæson socrede Shaqiri otte mål for Stoke, hvor han har spillet siden siden 2015, da han skiftede fra italienske Inter Milan. 

Lige nu holder han ferie efter at have hjulpet det schweiziske landshold til ottendedelsfinalerne i VM, hvor de blev slået ud af Sverige. 

Klopp på spillerjagt
Alt imens det bliver afgjort, om Shaqiri for fremtiden skal spille for Liverpool, er Jürgen Klopp godt i gang med at hente endnu flere forstærkninger til klubben.

Særligt på den offensive midtbane leder den tyske træner efter en spiller, efter tabet af Philippe Coutinho til Barcelona i vinters. Han var angiveligt kun få detaljer fra at hente Nabil Fekir fra Lyon, men den handel faldt sammen under mystiske omstændigheder i sidste måned.

Klopp var angiveligt også interesseret i den 22-årige spanier Marco Asensio, men Real Madrid har nu afvist, at han skulle være på vej mod et skifte fra 'Los Blancos.'

Det er heller ikke umuligt at forestille sig, at Liverpool er ude efter en forstærkning på målmandsposten, der længe har været et svagt punkt i det rødklædte mandskab. 

Desuden svirrer rygterne om, at Liverpool vil købe Juventus' Paulo Dybala for 80 millioner pund (674 millioner kroner) og at klubben også har et godt øje til West Brom-spilleren Grzegorz Krychowiak, der i øjeblikket er udlejet til Paris Saint Germain.

Domagoj Vida fejrer sin scoring mod Rusland. Nu risikerer han karantæne pga. en politisk 'joke. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko VM 2018 VM-helt sendte hilsen efter triumf: Nu kan videoen koste ham semifinalen

Den kontroversielle jubelscene, der kan ende med at koste Schweiz dyrt! Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix VM 2018 Ny udvikling: VM-stjerner risikerer hård straf

Håndtegnet der har fået Serbien op i det røde felt. Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix VM 2018 VM-nation raser over 'kontroversielle' håndtegn: - De skal straffes!

5 kommentarer
Vis kommentarer