Wenger stopper efter alvorlig nedtur: 'Han skal klappes ud'

Arsenal blev jo nødt til at reagere, siger dansk ekspert, der trods de seneste sæsoners mareridt nærer stor respekt for Arsène Wengers tid i klubben

Sådan.

Hertil og ikke længere.

Arsène Wenger forlader Arsenal Football Club efter 22 år på posten som manager. Og det er det eneste rigtige, mener den tidligere topspiller og nuværende ekspertkommentator på TV3 Sport, Peter Graulund.

- Han skal klappes ud, og så kan de rejse en statue af ham. For hold nu kæft, hvor har han gjort meget for den klub. Ja, og for engelsk fodbold, siger Graulund til Ekstra Bladet.

Han erkender, at det for Wengers skyld nok skulle være sket for en – måske to – sæsoner siden. Men alle i og omkring den traditionsrige klub håbede til det sidste, at han igen ville få dem på ret kurs.

Wenger hyldest fra Gary Neville

Det er ikke sket.

- Så er det meget fint, at han stopper. Og at han ikke bliver fyret. Man bevarer respekten for ham. Men man var nødt til at træffe en beslutning. For som ejer og investor kan man ikke sidde og kigge på de seneste sæsoners resultater uden at reagere.

Mølby: Her er beviset - Wenger har mistet herredømmet

- Arsenal er faldet helt igennem. Den forrige sæson var jo Wengers dårligste nogensinde. Nu skulle der nye kræfter til, siger Graulund.

Han peger på, at det kan blive en udfordring af de større at finde en afløser. Som de problemer Manchester United har haft siden Alex Fergusons pension for snart fem år siden.

- Det er fandeme svært at komme efter ham, kommer det bramfrit fra Graulund.

Arsène Wenger kom til Arsenal i 1996 efter blandt andet at have stået i spidsen for AS Monaco. Han har vundet The Double i to omgange – 1998 og 2004 og leveret nogle af mest blændende sæsoner, der er set i engelsk fodbolds historie.

Han har vundet Premier League tre gange og FA Cup’en hele syv gange. Tre gange er han blevet kåret som Premier Leagues bedste manager.

BLÅ BOG: Arsène Wenger

Et lille udvalg af Wengers bedste/mest vanvittige citater. Video: AP. Redigering: Ekelund

Her er Brøndbys mestre i dag: Jordomrejse, bar-ejer og gymnasielærer


Superliga-dommernes hemmelige broderskab: Sådan arbejder de i det skjulte