West Ham-teenager sænker Arsenal i lokalderby

Declan Rice scorede sit første mål for West Ham, da klubben lørdag vandt 1-0 over Arsenal i Premier League

Declan Rice (tv.) blev dagens mand i skysovs, da West Ham slog Arsenal foran 60.000 tilskuere på London Stadium. Foto: Ian Kington/AP/Ritzau Scanpix
Declan Rice (tv.) blev dagens mand i skysovs, da West Ham slog Arsenal foran 60.000 tilskuere på London Stadium. Foto: Ian Kington/AP/Ritzau Scanpix

19-årige Declan Rice blev den helt store helt, da West Ham lørdag eftermiddag vandt lokalopgøret mod Arsenal med 1-0 i Premier League.

Den irske defensivspiller scorede sejrsmålet kort inde i anden halvleg. Den tidligere Arsenal-profil Samir Nasri lagde op til scoringen.

De tre point gavner West Ham, der kæmper om de yderste europæiske pladser. Med sejren er klubben i hvert fald midlertidigt oppe på ottendepladsen.

For Arsenal var nederlaget endnu en streg i regningen i forhold til kapløbet om at sikre en plads i top-4, der får adgang til Champions League i næste sæson. Arsenal kan være seks point efter fjerdepladsen, når runden er færdigspillet.

Assistmageren Nasri var med i startopstillingen for første gang i en ligakamp, siden han tiltrådte i West Ham ved årsskiftet, efter at han har været klubløs i 11 måneder som følge af en dopingdom.

Franskmanden viste, at han teknisk stadigvæk er en dygtig spiller, og han lagde op til West Hams bedste forsøg i første halvleg, da han lagde bolden til rette for Felipe Anderson, der skød lige forbi målet.

Hos Arsenal var franskmanden Alexandre Lacazette den største kilde til uro i de første 45 minutter, men heller ikke han kunne forhindre, at halvlegen endte uden mål.

To minutter efter pausen fik kampen så åbnet sin målkonto, og Samir Nasri spillede en afgørende rolle. Han lagde bolden til rette for forsvarsspilleren Declan Rice, og ireren drejede bolden op i målhjørnet.

Det var teenagerens første mål for West Ham, og målet blev fejret med vild jubel.

Arsenal var tvunget frem på banen, men kunne ikke lægge det nødvendige pres og skabte stort set ingen chancer.