Annonce:
Annonce:

Ingen penge til tøj: Premier League-klub anmeldt for sexisme

Kvinderne i West Ham United behandles så dårligt af klubledelsen, at The Hammers nu er blevet anmeldt for kønsdiskrimination

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

West Ham United var en af sidste sæsons artige overraskelser i Premier League, da London-klubben sikrede sig en syvendeplads i den bedste engelske række.

Denne sæson er det dog knebet mere for Dimitri Payet og co., da det kun er blevet til en sejr i de første syv kampe. Og nu er klubben endda også kommet i modvind uden for banen.

West Ham United er nemlig blevet anmeldt for kønsdiskrimination af klubbens eget damehold, der til dagligt spiller i den tredjebedste engelske damerække.

- West Ham skal straffes med bøder, indtil man begynder at opføre sig som en klub i det 21. århundrede, siger formanden for West Ham United Ladies, Stephen Hunt, til BBC Sport.

Stephen Hunt fortæller videre, at han allerede har indgivet en anmeldelse til det engelske fodboldforbund (FA).

Annonce:

Ifølge Stephen Hunt kommer anmeldelsen efter måneders tovtrækkeri, hvor West Hams organisation har nægtet at støtte kvindeholdet. Kvinderne er blandt andet blevet forvist fra London-klubbens fornemme træningsfaciliteter, ligesom West Ham har nægtet at betale for fysioterapeuter og en bus til udebanekampe. Det må spillerne selv stå for.

Som prikken over i'et spiller kvinderne i sidste sæsons spilledragter, hvorpå navnene fra sidste sæson er streget over og erstattet med navnene på spillerne fra denne sæson.

- West Ham har overtrådt alle de grundlæggende mål, som FA har sat op for at fremme ligestilling i fodbold. I begyndelsen troede jeg, der blot var tale om manglende interesse, men det er et forsøg på at forhindre udviklingen af West Hams kvindehold. Det er ud over alle grænser af uagtsomhed, siger Stephen Hunt.

Rumænere sender West Ham i Europa-mørke igen

West Ham oplyser til BBC Sport, at klubben vil tage hånd om sagen, og at kvindeholdet er en vigtig del af klubben.

I en skriftlig meddelelse erkender West Ham, at der er uenighed mellem kluborganisationen og Stephen Hunt. West Ham vil forsøge at overtage ledelsen fra Stephen Hunt og derfra styrke kvindeholdet, står der i meddelelsen.

Hunt siger til BBC, at han gerne slipper tøjlerne, hvis ledelsen hos The Hammers garanterer, at kvindeholdet bliver prioriteret i fremtiden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: