Annonce:
Annonce:

'Zanka' hyldes i England: Del af en 'gylden trio'

Den tidligere FCK-profil bliver omtalt i positive vendinger i det store sportsmedie The Athletic

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Det kan godt være, at Mathias 'Zanka' Jørgensen ikke trækker lige så store overskrifter i Brentford, som han gjorde i sin velmagtsdage i FC København, men den erfarne midterstopper går ikke ubemærket hen i det vestlige London.

Det vil være syndt at sige, at den 33-årige dansker var fast mand på Thomas Franks holdkort, men han bliver regelmæssigt hevet ind i bagkæden, når der skal spilles med en tre-back-kæde.

Her stiller han op ved siden af Ethan Pinnock og Ben Mee, og tilsammen udgør de en "gylden trio" ifølge det engelske sportsmedie The Athletic.

Trioen indkasserer nemlig færrest mål af alle partnerskaber i Premier League, der har spillet mere end fem gange sammen, nemlig 0.67 mål per kamp.

Den stabile trio har vist sig særligt effektiv mod de store klubber, hvor Thomas Frank har kaldt 'Zanka' ind for at ruste defensiven.

Af de otte kampe, hvor den tidligere FCK-stopper har startet inde, har fem kampe været imod de såkaldte 'Big Six"-klubber, som omfatter Manchester City, Manchester United, Tottenham, Arsenal, Chelsea og Liverpool.

Efter "The Bees" seneste sejr over kriseramte Chesea roste Thomas Frank den garvede forsvarsspillers mentalitet.

- Det betyder alverden, at vi har spillere, der bare kan træde ind og præstere. Han (Zanka, red.) har gjort det godt gennem hele sæsonen, når vi har haft brug for ham. Han er en erfaren spiller, og han deler alle de små detaljer om forsvar med de yngre spillere eller de andre forsvarsspillere, fortæller han ifølge The Athletic.

Brentford ligger i skrivende stund nummer ni i ligaen med fire spillerunder tilbage.

I deres sidste fire kampe kan de meget vel få brug for Mathias 'Zanka' Jørgensen, når de møder Liverpool, West Ham, Tottenham og Manchester City.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: