Ærlig Schmeichel: Det fortryder jeg

Peter Schmeichel forlod Manchester United efter klubbens fantastiske sæson i 1998/99, men beslutningen har han sidenhen fortrudt

Peter Schmeichel havde for travlt med at forlade Old Trafford. Foto: Erik Gleie.
Peter Schmeichel havde for travlt med at forlade Old Trafford. Foto: Erik Gleie.

Det hele blev for meget for Peter Schmeichel.

Kort efter at have løftet Champions League-trofæet i 1999 skiftede den danske verdensklassemålmand væk fra Manchester United. I et interview med talkSPORT fortæller han nu, at det er en beslutning, han har fortrudt.

- Jeg kunne formentlig have spillet mange flere år, hvis jeg havde slækket lidt på min stolthed og snakket med manageren om det. Men det gjorde jeg ikke. Jeg var for stolt over min position i klubben, siger Schmeichel.

 

- Det var en ung mand, der traf den beslutning. Jeg indrømmer, at jeg formentlig skulle have holdt ud. Det er ikke en fortrydelse som sådan, men samtidig er det en fortrydelse, hvis du forstår, hvad jeg mener.

Han var 33 år, da han skiftede til Sporting i Portugal, og på det tidspunkt var han kørt træt i at spille kampe hele tiden.

- Jeg elskede klubben så meget, hvorfor skulle jeg ville væk? Men jeg var så udkørt på det tidspunkt, så der skulle have været noget ekstraordinært til for, at jeg ville ændre mening. Jeg var konstant i aktion, så når jeg ikke spillede mesterskaber for Danmark, blev jeg opereret, husker den legendariske målmand.

Efter to sæsoner i den portugisiske liga vendte Peter Schmeichel tilbage til Premier League, hvor han spillede for Aston Villa og Manchester City, inden han lagde handskerne på hylden.

Engelske klubber går tiggergang: Vil have spillere ned i løn

Engelsk klubboss afslører: Zlatan var tæt på chokskifte

Liverpool nærmer sig urørlig rekord