Afslører nye uhyggelige detaljer

Den første rapport om flystyrtet, der kostede fodboldspilleren Emiliano Sala og pilot David Ibbotson livet, er blevet offentliggjort. Den afslører nye detaljer

Fodboldspilleren Emiliano Sala blev lørdag 16. februar stedt til hvile i sit hjemland, Argentina. Nu er nye detaljer om det fatale flystyrt kommet frem. Video: AP/SNTV

De engelske luftfartsmyndigheder har mandag offentliggjort den første indledende rapport omkring flystyrtet tidligere i år, hvor fodboldspilleren Emiliano Sala var på vej fra Nantes til Cardiff i et lille privatfly fløjet af piloten David Ibbotson.

Flyet forsvandt over Den Engelske Kanal, og det tog flere uger, før vraget blev lokaliseret. Her blev Salas lig bjærget, mens Ibbotson stadig ikke er fundet. Han formodes død.

Emiliano Sala mistede livet i flystyrtet efter blandt andet alvorlige hovedskader, viste obduktionen. Foto: AP
Emiliano Sala mistede livet i flystyrtet efter blandt andet alvorlige hovedskader, viste obduktionen. Foto: AP
 

Da flyet blev lokaliseret, stod det klart, at det var knækket over i tre dele, og at det kun var kabler, der holdt flyet sammen. Derudover var motoren blevet adskilt fra cockpittet i sammenstødet med vandet. Hverken vinger eller flyets finne er blevet fundet.

Det afslører rapporten fra de engelske luftfartsmyndigheder AAIB (Air Accidents Investigation Branch, red.), der mandag er blevet offentliggjort. Den indeholder også hidtil usete billeder af vraget.

(Artiklen fortsætter under billederne...)

Piper Malibu-flyet, som styrtede. Foto: AAIB
Piper Malibu-flyet, som styrtede. Foto: AAIB
 

Flyet var noget nær komplet ødelagt, viser rapporten. Foto: AAIB
Flyet var noget nær komplet ødelagt, viser rapporten. Foto: AAIB

Foto: AAIB
Foto: AAIB

Foto: AAIB
Foto: AAIB
 

Rapporten viser også, at den sidste radiokontakt med flyets pilot skete omkring 20.12 mandag d. 21. januar. Vraget blev fundet blot 30 meter fra det sidste punkt, flyet var synligt på radaren.

I kølvandet på flyet har Cardiff, der netop havde købt Sala for et rekordbeløb, ikke være villige til at betale beløbet til Salas tidligere klub Nantes.

Det lader til, at det er i gang med at udvikle sig til et juridisk slagsmål, og rapporten noterer, at flyet ikke var godkendt til kommerciel brug af myndighederne. Det kan få indvirkning på netop det juridiske aspekt, hvor det også står klart, at flyets papirer og logbøger er forsvundet i styrtet. Det gælder også pilotens officielle papirer.

Men det kan vare længe, før der kommer en endelig konklusion. Der er spekulationer om, at det kan tage op til et år, før en endelig rapport foreligger.

- Vi fortsætter med at tale med de pårørende til piloten og passageren for at holde dem opdateret på vores undersøgelser. Hvis der sker noget akut, vil vi komme med en ny pressemeddelelse. Når undersøgelsen er slut, vil vi offentliggøre den endelig rapport, skriver AAIB.

Emiliano Sala blev hyldet i Nantes, men hyldesten inde på stadion giver nu bøder. Foto: Ritzau/Scanpix/LOIC VENANCE Premier League Kæmpe bøde: Straffet for Sala-hyldest

Familie og venner bærer Salas kiste fra mindehøjtideligheden. Foto: Juan Mabromata/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Familie og venner i tårevædet afsked: Sala begravet

Premier League Truet med sagsanlæg efter flystyrt - nu vil Cardiff betale transfersum

1 kommentar
Vis kommentarer