Alle jubler over målmands aftensnack: Der er bare et problem

Sutton Uniteds andenmålmand Wayne Shaw fik sig et stykke tærte på bænken i slutminutterne af FA Cup-kampen mod Arsenal. Men nu kan reservens late night-snack vise sig at være et brud på det engelske fodboldforbunds regler om gambling

Sutton Uniteds andenmålmand fik sig en lun aftensnack i FA Cuppens 1/8-finale med Arsenal. Foto: BBC/PA Photos
Sutton Uniteds andenmålmand fik sig en lun aftensnack i FA Cuppens 1/8-finale med Arsenal. Foto: BBC/PA Photos

Sutton Uniteds pokaleventyr fik i går sin afslutning, da klubben tabte 2-0 til Arsenal i FA Cuppens 1/8-finale.

Hjemmeholdet kæmpede en brav kamp for at skabe endnu en pokalsensation. Men de 5000 tilskuere på det tætpakkede stadion Grander Green Lane fik ikke noget spændingsskabende mål at varme sig på.

Til gengæld fik Sutton Uniteds 46-årige reserve-målmand, Wayne Shaw, sig en lille forfriskning og en lun tærte at hygge sig med i løbet af kampen.

Den lettere overvægtige målmands aftensnacking blev nemlig fanget på TV af nogle opmærksomme producere.

Umiddelbart ikke noget opsigtsvækkende ved det scenarie, omend en smule spøjst og finurligt at se en bænkevarmer godt i gang med at spise en engelsk pie.

Lidt sjov og ballade og en smule af FA Cup'ens magi, måske...

Men den noget usædvanlige og pinagtige situation kan nu vise sig faktisk at være et brud på det engelske fodboldforbunds (FA) regler om gambling i forbindelse med fodboldkampe. Det skriver ESPN.

Se også: Arsenal undgår pokalsensation mod Englands nummer 109

En ikonisk duo
Sutton Uniteds trøjesponser Sun Bets skrev nemlig dette på deres twitter-profil inden kampen mod Arsenal:

- Nævn en mere ikonisk duo, vent lidt… Wayne Shaw spiser en pie live i løbet af kampen = odds 8/1, skriver Sun Bets.

Shaw fortalte til Daily Mail, at han havde kendt til oddset før kampen, men afviste samtidig at han selv skulle have oddset på det. Det ville nemlig også være i strid med FA’s regler om gambling.

- Et par af mine kammerater spurgte mig tidligere, hvad det var for et væddemål, der var i gang. Jeg svarede, at jeg ikke vidste, hvad det drejede sig om, men at jeg ikke havde spist noget hele dagen og derfor med stor sandsynlighed ville tage en snack senere på dagen, lød det fra Wayne Shaw.

- Jeg tænkte, jeg ville drille dem lidt, så derfor gjorde jeg det. Alle udskiftere var desuden taget i brug, og vi var bagud 2-0.

- Jeg smuttede ud og hentede den i pausen. Den var med kød og kartofler, og den var klar til at spise.

Fik billetpenge retur
Og på spørgsmålet om, hvorvidt Wayne Shaw vidste, om nogle i hans omgangskreds havde oddset på det eller ej, svarede han:

- Jeg tror, der var et par stykker. Selvfølgelig har vi ikke selv tilladelse til at oddse (spillerne, red.). Men jeg tror, at et par stykker af mine kammerater og et par fans havde gjort det. Det var blot lidt drilleri fra min side, fortæller Shaw.

- Det var med til at skabe begivenheden, og man kan kigge tilbage på den og sige, at dette var en del af det, plus de fik deres billetpenge retur, siger han.

Sutton Uniteds manager, Paul Doswell, var dog ikke specielt tilfreds med situationen. Han kunne dog ikke svare på, om reservemålmandens aftensnack var aftalt spil.

- Ærligt, så ved jeg intet om situationen, men det ville ikke overraske mig. Det viser os ikke fra den bedste side, siger Paul Doswell.

Læs mere fra engelsk fodbold her:

Se også: Chelsea møder Manchester United i FA Cup-kvartfinalen

Se også: Zlatan Ibrahimovic redder igen Manchester United

Se også: Eriksens gyldne indlæg bag forventet Tottenham-sejr

22 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere