Tidligere danskerklub i sorg: VM-back tabte til kræften

FCK-anfører har på papiret været holdkammerat med den nu afdøde

William Kvist, til højre, var på papiret holdkammerat med den nu afdøde Juan Carlos Garcia, som var udlejet, da FCK-anføreren var forbi Wigan. Foto:
PA Photos
William Kvist, til højre, var på papiret holdkammerat med den nu afdøde Juan Carlos Garcia, som var udlejet, da FCK-anføreren var forbi Wigan. Foto: PA Photos

Den tidligere Premier League-klub Wigan er i dyb sorg.

Selv om VM-backen fra Honduras Juan Carlos Garcia aldrig kom til at spille en eneste kamp for den nordengelske klub, blev han alligevel en af deres egne.

Han døde i går kun 29 år gammel.

Grunden til, at Wigan er så berørt, skyldes, at klubbens lægestab hjalp den kræftramte spiller næsten til det allersidste.

Selv om VM-spillerens kontrakt udløb i sommeren 2016, blev Juan Carlos Garcia boende i Wigan, mens han blev behandlet for leukæmi.

Ved juletid rejste den 29-årige tidligere VM-spiller tilbage til Honduras, hvor hans liv sluttede.

- Bare 29 år gammel var Juan Carlos Garcia alt for ung til at blive taget fra os, og vore tanker er hos familien i den sørgelige stund, skriver Wigans direktør, David Sharpe på klubbens hjemmeside.

Her er der også lagt et billede ud af VM-spilleren fra 2014.

I tre år var den talentfulde Honduras-spiller på kontrakt i Wigan, men han var ude af døren og udlejet til ferieøen Tenerife, da landsholdsspiller William Kvist ankom i 2014 på en fri transfer fra Stuttgart, så de to blev kun på papiret til holdkammerater.

Og da VM-spilleren fra Honduras kom retur fra Spanien i sommeren 2015, hvor han fik diagnosticeret leukæmien, var William Kvist vendt tilbage i FCK.

Efter otte år i Premier League har Wigan taget turen ned i den tredje bedste række i Storbritannien, League One, hvor klubben lørdag skal møde Peterborough.

Her vil Juan Carlos Garcia i følge klubbens hjemmeside blive mindet.

Spilleren fra Honduras oplevede sin korte karrieres store højdepunkt under VM i Brasilien i 2014, hvor han fik halvanden kamp for Honduras mod Ecuador og Schweiz.

Det lille land i Mellemamerika tabte alle tre kampe i den indledende pulje, men det var sådan set ligegyldigt.

Bare det at have været med til en VM-slutrunde gjorde landet stolt.

Se også: Fodboldspiller beskudt på motorvej: Var det mordforsøg?

Choirul Huda blev blot 38 år - han døde søndag efter et sammenstød på fodboldbanen. Foto: Persela Lamongan Intl. fodbold - 15. okt. 2017 - kl. 23:56 Målmand død efter sammenstød med holdkammerat

For et år siden styrtede størstedelen af det brasilianske fodboldhold Chapecoense i døden nær Cerro Gordo-området i Colombia. Siden har klubben kæmpet med at stable et nyt hold på benene, og ved udgangen af 2017-sæsonen ligger klubben nummer ni i den brasilianske Serie A. Foto: AP Intl. fodbold - 29. nov. 2017 - kl. 08:51 Flystyrtet der rystede verden: Sådan går det dem i dag

0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Sport