Antydede race-problemer i engelsk fodbold: Så kom shitstormen

Engelske Daily Mail er kommet i regulær 'shitstorm' efter artikel, der antyder racisme i den engelske U20-lejr

Avis hævder, at der er raceproblemer på det engelske U-20-landshold. (Foto: PA Photos)
Avis hævder, at der er raceproblemer på det engelske U-20-landshold. (Foto: PA Photos)

'Dette er unge engelske fodbold-stjerner på træningslejr. Se godt efter og spørg dig selv... Hvad siger disse billeder om race i Storbritannien i dag?'

Med denne overskrift har engelske Daily Mail for alvor fået engelske fodbold-elskere på nakken.

Artiklen er bygget op over flere billeder af en træningslejr for det engelske U20-hold i Frankrig i sidste måned.

Billederne viser flere dagligdags situationer under træningslejren, hvor de engelske spillere helt naturligt deler sig op i grupper af henholdsvis sorte og hvide spillere.

I en billedtekst beskriver Daily Mail:

'Åbenbart er der ingen racisme blandt engelske spillere, men som disse fascinerende billeder viser, deler spillerne sig uden at vide det op i sorte og hvide, uanset om de spiser, træner eller hygger sig.'

Der forekommer ikke nogle deciderede anklager om racisme i engelsk fodbold. Daily Mail har formået at holde sig på en silkesnor inden for antydningens kunst.

Sepp Blatter er vist ikke helt opdateret på, hvad der sker i fodboldens verden (Foto: AP) Premier League Blatter: Ingen racisme i fodbold

Disse nepalesiske arbejdere i Qatar oplever dagligt dødsfald blandt deres kolleger. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen Fodbold-VM overskygges af racisme, voldtægt og død

Iscenesat

Til gengæld har artiklen skabt heftig debat.  Alene under artiklen har flere hundrede engelske fodbold-fans debatteret den kontroversielle artikel, og størstedelen er ikke specielt imponerede over avisens vinkling.   

'Hvor lang tid, tror I, at fotografen skulle bruge på at fange de 'perfekte' billeder til Daily Mail', skriver en bruger ironisk.

'Har du undersøgt den journalist, så kender du motivet', skriver en anden, mens en tredje også betvivler artiklens journalistik. 

'Artiklens forfatter gør sit for at dele dem op i 'sorte' og 'hvide' - Troede, at de alle er unge spillere??? Det er iscenesat, skriver brugere Nigedog.

Der er dog også nogle, der slet ikke kan se problemet med, at fodboldspillerne deler sig op:

'De ser alle glade ud i hinandens selskab. Jeg er mere irriteret over, at de sidder med telefoner ved bordet', skriver brugeren alex_reasonable.

Sociale spørgsmål
Den engelske ungdoms-landstræner, Gareth Southgate, har været ude at forsvare sine spillere efter Daily Mails artikel, som han ikke mener tegner et reelt billede af tilstandene i engelske ungdomsfodbold.

- Først og fremmest vil jeg påpege, at jeg ikke tror det var hensigten med artiklen. Jeg tror det handler om sociale spørgsmål, i stedet for noget, der handler om race, siger træner Gareth Southgate ifølge Sky Sports og fortsætter:

- Det er ganske klart for mig med mine oplevelser med engelske ungdomshold, at der ikke er nogen sag. Det er ikke et bilede som er repræsentativt for hvad, som foregår på vores udviklingshold.

- Alle som har været med omkring vores spillere de sidste to år, eller som har været omkring holdet på hotellet og med til træningerne de seneste uger, ved, hvad der foregår.

Du kan se de famøse billede HER og samtidigt læse nogle af de mange kommentarer til artiklen.

18 kommentarer
Vis kommentarer