Drømmemål afgjorde FA Cup-brag

Chelsea-angriber skød fantastisk klubben videre til semifinalen i pokalturneringen

Demba Ba blev matchvinder med et meget flot mål. (Foto: Sang Tan/AP)
Demba Ba blev matchvinder med et meget flot mål. (Foto: Sang Tan/AP)

Demba Ba fik på mest akrobatisk vis højreskøjten på et indlæg, som han sendte over i modsatte målhjørne. Det mål blev det afgørende i en kamp, der var som nat og dag, hvilket sender Chelsea videre til FA Cuppens semifinale, hvor Manchester City venter den 14. april.

Men de første 45 minutter af den anden kamp i pokalturnerings sjette runde mellem de to mandskaber var meget kedelig. Det kunne måske skyldes, at Alex Ferguson havde valgt at bænke Robin van Persie og ikke havde Wayne Rooney til rådighed på grund af en lyskeskade.

Der skulle nemlig spilles 31 minutter, før opgørets første chance var en realitet. Her afsluttede Demba Ba ved forreste stolpe, da han modtog bolden inde i feltet. Men bolden passerede ikke David de Gea i målet.

Manchester Uniteds største chance i første halvleg kom lige omkring ti minutter senere, hvor Javier Hernandez bragede til læderet udefra 30 til 35 meter. Bolden var lige ved at snyde Petr Cech i Chelsea-målet, da den brækkede i luften, men heldigvis for ham, så formåede han at få den ene fod på. Dermed var stillingen 0-0 til pausen.

Den sidste halvdel af kampen på Stamford Bridge blev dog særdeles mere spændende, end hvad den første halvdel havde budt på.

Og allerede efter fire minutter efter pauseteen kom afgørelsen. Her serverede Juan Mata en aflevering til Demba Ba hen over hovedet på Uniteds forsvar, hvor de fleste ikke regnede med at det blev til en mulighed.

Men den senegalesiske angriber kastede sig frem og fik på forunderlig vis sin højre fod på bolden, som han sendte over i det modsatte målhjørne - uden chance for David de Gea. Ét gudemål.

Ti minutter senere var det dog lige ved at gå galt i den modsatte ende for Chelsea, da Javier Hernandez satte hovedet på et Danny Welbeck indlæg. Men fuldstændig fabelagtigt fik Petr Cech den ene hånd på bolden og sendt den over mål. En god kandidat til årets redning i England.

Dermed blev det til en 1-0 sejr til hjemmeholdet, hvorfor Manchester United må nøjes med at hjemføre Premier League-trofæet i denne sæson.

I semifinalen i FA Cuppen skal Chelsea møde Manchester City den 14. april, hvor vinderen af den kamp skal møde enten Millwall eller Wigan i finalen på Wembley.

0 kommentarer
Vis kommentarer