Grotesk selvmål i Liverpool-storsejr

Daniel Agger var helt ude af Liverpool-holdet, der med hjælp fra tre selvmål spillede sig i kvartfinalen mod Stoke i FA Cup'en

Martin Skrtel bragte Liverpool foran 1-0 i den underholdende pokalkamp på Anfield. (Foto: PA/Peter Byrne)
Martin Skrtel bragte Liverpool foran 1-0 i den underholdende pokalkamp på Anfield. (Foto: PA/Peter Byrne)

Nok vil mange Liverpool-fans huske forløsningen ved storsejren over Brighton efter et par hektiske uger og en i det hele taget hård sæson - men alligevel vil mange andre nok mest huske det nærmest groteske selvmål, som Brightons Lewis Dunk præsterede i anden halvleg af Liverpools 6-1-sejr i FA Cup-kampen på Anfield.

Først tæmmede forsvarsspilleren et afrettet indlæg med brystet fire-fem meter fra mål, og dernæst skulle han lige brilliere med en dribling på knæet, før han sparkede bolden væk.

Læs også: Lodtrækningen til kvartfinalerne

Men uheldigvis for den 20-årige forsvarsspiller røg bolden fra ham og videre ind mod mål. Desperet forsøgte Dunk dernæst at kaste sig for at få sparket bolden væk, men for sent. Bolden havde passeret stregen til 5-1 på et tidspunkt, da pokalkampen for længst var afgjort til Liverpools fordel.

Selvmålet var i øvrigt slet ikke enestående, idet Brighton stod for hele tre af Liverpools seks mål. Således stod Dunks kollega Liam Bridcutt for de andre to af slagsen i en kamp, der var uden dansk deltagelse.

Læs også:

Se også: Opkomlinge drillede Stoke

Daniel Agger blev sparet på Liverpool-mandskabet, mens Casper Ankergren tog plads på Brightons bænk som reservemålmand og ikke kom i kamp. Til gengæld havde førstekeeper Peter Brezovan nok at se til nærmest fra første minut.

Liverpool angreb og angreb, og trods en udligning efter 17 minutter af Kazenga LuaLua på frispark var der aldrig den store tvivl om sejren. For nok havde Championship-mandskabet ære af første halvleg, men i anden halvleg sejlede de rundt mod et hold, der spillede i et helt andet tempo.

Læs også:

Se også: FA Cup: Spurs må på den igen

Liverpool er nu klar til kvartfinalerne, hvor Stoke venter om fire uger, og storklubben er dermed stadig inde i billedet til to titler i sæsonen, eftersom holdet allerede næste weekend spiller Carling Cup-finale på Wembley mod Cardiff. Og for 'The Reds' kom der yderligere det positive ud af kampen, at begge angribere kom på måltavlen.

Andy Carroll gjorde det til 3-1 med en skarp afslutning i feltet, og selvom Luis Suarez undervejs lykkedes med på det skammeligste at brænde et straffespark, kom også uruguayaneren på måltavlen, da han fem minutter før tid satte punktum for storsejren med en enkel scoring foran mål på Carrolls oplæg.

Liverpool undgik dermed at dumme sig lige som kollegerne fra både Chelsea, Tottenham og Norwich formåede det i rundens øvrige kampe.

0 kommentarer
Vis kommentarer