Chelsea i FA Cup-flop

FA Cup-skuffelse for Premier League-klubben, da Birmingham drillede favoritterne hjemme på Stamford Bridge

Birmingham leverede en FA-cup-overraskelse (Foto: AP/Tan Sang)
Birmingham leverede en FA-cup-overraskelse (Foto: AP/Tan Sang)

Birmingham bankede i dag endnu et søm i den kiste, som sandsynligvis snart vil begrave Andre Villas-Boas i Chelsea og gøre ham til fortid i London-klubben.

Hjemme på Stamford Bridge lykkedes det for Championship-klubben at tilføje Chelsea endnu en skuffelse, da storfavoritterne kun kunne hente et 1-1-resultat mod Birmingham i dagens FA Cup-opgør.

Ny skuffelse, ny nedtur, og ny træner måske også?

Uro og manglende resultater
På banen fungerer det ikke. Chelsea skuffer i Premier League, hvor mesterskabet er langt væk, og imponerer heller ikke i de engelske cup-turneringer. Kun i Champions League er der stadig håb.

Udenfor banen fungerer det heller ikke. De engelske medier har berettet om et dårligt klima mellem truppens spillere og den portugisiske træner Andre Villas-Boas, hvor spillerne i denne uge gik i et åbent skænderi med deres manager, mens Villas-Boas svarede igen, at han var ligeglad med spillernes meninger.

Se også: Spillere til angreb på Chelsea-træner
Se også: Chelsea-boss blæser på spillerne

Det arbejdsklima er næppe blevet bedre efter i dag, hvor Chelsea leverede en ny skuffende præstation hjemme på Stamford Bridge, hvor Championship-klubben fra Birmingham drillede de velbetalte Chelsea-stjerner

London-klubben var uden John Terry, men var ellers i noget nær stærkeste opstilling. Men det virkede igen i dag som om, at holdet er ramt af manglende selvtillid. Fernando Torres er fortsat lige så ufarlig, som han altid har været, og resten af holdet fulgte trop, hvor de blå havde svært ved at skabe store chancer.

Birmingham kom foran 20 minutter inde i første halvleg, da David Murphy opsnappede en løs bold efter hjørnespark og sendte det første chok afsted.

Se også: Advarer Chelsea-manager: Titel eller fyring

Minuttet senere kunne Mata udligne på et korrekt dømt straffespark, men et svagt spansk spark blev skubbet på stolpen af keeper Colin Doyle og forbi mål, og Chelsea måtte gå til pause uden mål akkompagneret af en pibe-koncert.

Det blev lidt bedre i anden halvleg. Birmingham kom efterhånden under kraftigere belejring, hvor Chelsea forsøgte sig med en indskiftning af Drogba for den usynlige Torres for at få mere hovedstøds-styrke i feltet, uden Drogba dog gjorde væsen af sig.

Et kvarter inde i halvlegen kom den -trods alt- fortjente udligning alligevel.

Et fremragende indlæg fra Branislav Ivanovic sad lige i knoppen på Daniel Sturridge, og han bragte balance i regnskabet med sin hovedstødsscoring til 1-1.

Se også: Chelsea-boss: Vores værste kamp

Trods overvægt i spil gennem det meste af kampen, kunne Chelsea ikke fremprovokere endnu en scoring med Championship-mandskabet, og derfor måtte Abramovichs drenge indkassere et skuffende 1-1-resultat hjemme på Stamford Bridge.

Det betyder, at de to klubber skal ud i en returkamp på St. Andrews Park i Birmingham.

0 kommentarer
Vis kommentarer