Ferguson: En stor fejl

Manchester United-manageren ærgrer sig over, at han ikke købte hollandsk keeper meget tidligere - tysker spøger som ny United-keeper

Alex Ferguson fik ikke fat på Edwin van der Sar i 1999, men måtte vente seks år på at sikre sig den hollandske målmand. (Foto: AP)
Alex Ferguson fik ikke fat på Edwin van der Sar i 1999, men måtte vente seks år på at sikre sig den hollandske målmand. (Foto: AP)

Alex Ferguson forventer, at den 40-årige målmand Edwin van der Sar stopper karrieren efter denne sæson, og det har fået skotten til at erkende en større fejltagelse i karrieren som Manchester United-manager.

- Jeg er meget heldig at have haft både van der Sar og Peter Schmeichel. Men vi har lært af dengang, vi forsøgte at erstatte Peter.

- Jeg skulle have hentet van der Sar til klubben allerede dengang, men jeg lavede en fejl. Nu ved vi, hvilken retning, vi skal gå i, siger Ferguson ifølge nyhedsbureauet PA.

Schmeichel stoppede i klubben i 1999, og derefter fulgte nogle sæsoner med skiftende målvogtere i klubben med Fabien Barthez som den mest prominente, indtil van der Sar endelig kom til klubben som 34-årig i 2005.

Adler spøger som alternativ
Edwin van der Sar skiftede i 1999 fra Ajax til Juventus, før han to år senere kom til engelsk fodbold hos Fulham.

Manchester United har allerede købt danske Anders Lindegaard som erstatning, men det forventes mange steder, at klubben vil hente endnu en keeper til klubben.

Senest har den tyske avis Kölner Express skrevet, at Leverkusens tyske landsholdskeeper Rene Adler skulle være et varmt navn i Manchester United.

Lindegaard er i øvrigt begyndt træningen i Manchester United, hvor han første gang er spilleberettiget 9. januar, når United møder Liverpool i FA Cup'en.