Liverpool snupper FCK's guldtræner

Så blev det officielt - Liverpool har ansat Roy Hodgson, der vandt guld med FCK, som ny træner

Roy Hodgson er ny boss i Liverpool. (Foto: Getty)
Roy Hodgson er ny boss i Liverpool. (Foto: Getty)

Roy Hodgson er - efter flere ugers rygtestrøm - blevet udnævnt til ny manager i Liverpool, meddeler klubben.

Ansættelsen af den 62-årige manager, der har stået i spidsen for et hav af europæiske og engelske klubber, markerer et skifte fra Liverpools internationale stil, som har hersket siden 1998, hvor franskmanden Gerard Houllier kom til klubben.

Han blev i 2004 afløst af spanske Rafael Benitez, som nu afløses af den 62-årige Hodgson, der dog har stor international erfaring.

Hodgson - som vandt guld med FC København i 2001, med blandt andre Ståle Solbakken og Christian Poulsen på holdet - har siden midten af 70'erne haft 16 trænerjob.

Han skiftede fra FCK til Udinese, derefter blev han landstræner for de Forenede Arabiske Emirater, derefter gik turen til norske Viking, inden han med et stop som finsk landstræner i 2007 blev manager for Fulham.

Roy Hodgson har skrevet under på en treårig kontrakt med Liverpool. Han præsenteres officielt senere i eftermiddag.

Han førte Fulham frem til finalen i Europa League i sidste sæson, og blev valgt til årets manager i England. Fulham sluttede sæsonen som nummer 12.

- Det her er den største job i klubfodbold, og jeg er beæret over at få rollen som manager i Englands mest succesfulde fodboldklub, siger Roy Hodgson.

Engelske medier spekulerer allerede i, om den tidligere FCK'er, Fulham-forsvareren Brede Hangeland, bliver Hodgsons første indkøb.