'Du filmer for lidt'

Ifølge Didier Drogba vælter høje spillere som John Carew og Chelsea-angriberen lettere end andre. Nordmanden får kritik for at filme for lidt

Didier Drogba har taget skuespillet til nye højder - som her, hvor han fingerer et krampeanfald mod Manchester United. (Foto: AP)
Didier Drogba har taget skuespillet til nye højder - som her, hvor han fingerer et krampeanfald mod Manchester United. (Foto: AP)

Didier Drogba har for længst bevist, at han er en af verdens skarpeste angribere.

Men den store, stærke ivorianer bærer også rundt på et kedeligt rygte som en af fodboldens allerværste syndere, når det handler om at 'filme' sig til fordele hos dommeren.

Chelsea-stjernen har dog en 'god' forklaring på, hvorfor han trods af sin imponerende fysik ofte falder til jorden på den mest dramatiske facon ved selv minimal nærkontakt med modstanderne.

Han mener nemlig, at hans størrelse ligefrem er en bagdel i duellerne.

- For eksempel er en spiller som John Carew stor, men du kan sende ham i græsset med et lille skub. Hvis han sprinter og du skubber ham, så falder han. Wayne Rooney er lille, men meget stærk. Han har en anden kropsbygning og et andet tyngdepunkt, så han falder ikke så let som højere spillere, analyser Drogba i The Times.

Filmer for lidt
Den norske landsholdsangriber kan godt se, at Didier Drogba har en pointe, men vil helst ikke sammenlignes med Chelseas helt egen 'Bambi'.

Og Carew forklarer overfor norske Dagbladet, at han ofte har fået skældud for at filme for lidt.

- Stort set alle mine trænere har brokket sig, fordi jeg falder for lidt. Jeg går aldrig efter det. Det ligger ikke til mig, og jeg tror heller ikke, at det ville fungere, for jeg er en elendig skuespiller. Og jeg er for gammel til at lære det, griner Aston Villa-forwarden, der trods et personligt venskab med Drogba mener, at denne overdriver sit skuespil.

- Drogba falder jo hele tiden. Han er den i England, som oftest kritiseres for film. Jeg driller ham også, fordi han kaster sig, mens Rooney næsten aldrig falder, siger nordmanden.

Lignede elektrochok
Det seneste eksempel på Drogbas 'talent' kom i sidste weekends 1-0 sejr over Manchester United.

Her var han involveret i en voldsom luftduel med Jonny Evans, og efterfølgende foregav Drogba at være ramt af et alvorligt krampeanfald.

-Det så ud som om, at han var ved at dø eller fik elektrochok. Jeg var næsten bekymret. Dommeren gav Drogba gult kort, selvom han blev sparket i brystet. Sådan går det måske, når man har råbt 'ulven kommer' for mange gange, slutter Carew.

Du kan se en række klassiske eksempler på den knap så ædle kunstart 'film' her:

1 af 2 John Carew filmer for lidt, siger hans trænere. (Foto: AP)
2 af 2 Didier Drogba har taget skuespillet til nye højder - som her, hvor han fingerer et krampeanfald mod Manchester United. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere