John Terry afgjorde engelsk topopgør

Chelsea-kaptajnen scorede det enlige mål mod Manchester United i skuffende topkamp med dommer i centrum

Var der offside? Det vil mange Manchester United-fans påstå. Nej, overhovedet ikke, vil Chelsea-tilhængere til gengæld sige.

Chelsea-kaptajn John Terry scorede det enlige mål et kvarter før tid i de to storklubbers topbrag søndag på Stamford Bridge på hovedstød, men inden foran mål stod Didier Drogba i offsideposition og sparkede ud efter bolden.

Med få centimeters margin ramte han ikke bolden, men Edwin van der Sar reagerede tydeligvis langsommere i boldens retning på grund af Didier Drogbas aktion - og nåede den ikke.

Og spørgsmålet er så, om Didier Drogba havde indflydelse på spillet eller ej. Og havde van der Sar nået bolden, hvis Drogba ikke havde reageret? Dommer Martin Atkinson reagerede ved at fløjte for mål, mens United-spillerne protesterede.

Svinestreger
Efterfølgende eksploderede den ellers ikke synderligt ophidsende topkamp i et mindre orgie af svinestreger, eftertacklinger og hævnaktioner, som Martin Atkinson havde svært ved at overskue.

Kort før målet havde han heller ikke observeret Manchester Uniteds Jonny Evans svinestreg mod Didier Drogba. Til gengæld fik Didier Drogba gult kort i situationen for at springe direkte ind i Evans, der imidlertid forsvarede sig med et tåbeligt karatespark i brystet på Chelsea-angriberen, hvilket burde have udløst et direkte rødt kort.

Flere andre spillere slap billigt fra svinestreger i den ophidsede afslutning, hvis intensitet ikke nødvendigvis var et billede af kampen som helhed.

United sad på spillet
United havde bolden meget og forærede trods afbudene fra Rio Ferdinand og Nemanja Vidic i midterforsvaret ikke meget væk i forsvaret.

Efter en tam første halvleg, hvor Chelsea havde et par enkelte gode tilbud, sad Manchester United egentlig på spillet indtil målet, og det lignede mere en Manchester United-scoring end en Chelsea-scoring. Men så slog John Terry til, og et sidste United-pres førte ikke noget med sig.

Chelsea har nu trukket fra i toppen med fem points afstand til Arsenal og Manchester United, men Arsenal har dog en kamp i hånd.

0 kommentarer
Vis kommentarer