Chelseas transfer-karantæne indstillet

Den internationale sportsdomstol CAS har givet Chelsea medhold, så klubben indtil videre igen kan handle spillere

Chelsea hentede den unge franskmand Gael Kakuta i Lens mod FIFA's regler. Men CAS har i dag underkendt FIFA's straf på et års transferkarantæne. (Foto: Getty Images)
Chelsea hentede den unge franskmand Gael Kakuta i Lens mod FIFA's regler. Men CAS har i dag underkendt FIFA's straf på et års transferkarantæne. (Foto: Getty Images)

Den internationale sportsdomstol CAS har givet Chelsea medhold i, at klubbens transferkarantæne på et år skulle indstilles, indtil der foreligger en endelig dom.

Chelsea har nemlig appelleret det internationale fodboldforbund FIFA's dom til CAS, der ikke forventer at kunne behandle sagen før i det nye år. Chelsea kan dermed i første omgang føle sig sikre på at kunne handle i transfervinduet i januar.

Den engelske storklub havde fået straffen for at hente teenageren Gael Kakuta til klubben i 2007 ved at overtale spilleren selv til at bryde kontrakten med den franske klub Lens, selvom der forelå en underskrevet kontrakt.

FIFA gav Chelsea karantæne fra at 'registrere nye spillere' i de næste to transferperioder, hvilket ville svare til transfervinduerne i januar og næste sommer. I praksis ville det betyde, at Chelsea ikke kunne købe nye spillere før januar 2011.

CAS kan fortsat vurdere, at FIFA's dom er korrekt, men i det tilfælde vil karantænen først blive udløst fra næste sommers transferperiode, og Chelsea har dermed muligheden for at 'købe rigeligt ind i næste transfervindue i januar ...

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere