Grimt navn til historisk stadion

Newcastles 117 år gamle St. James' Park får nyt og langt navn, der ikke vækker glæde hos fansene

St. James' Park er et af de klassiske i engelsk fodbold. (Foto: AP)
St. James' Park er et af de klassiske i engelsk fodbold. (Foto: AP)

Tjek lige, hvor 'let' det er at sige følgende: sportsdirect.com@St James' Park Stadium.

I daglig tale vil det nok ikke ændre på, at Newcastle-fans vil kalde deres stadion for St. James, men faktisk må de i en periode lære at leve med ovenstående, knap så mundrette navn, idet klubben har solgt navnet på det 117 år gamle stadion til firmaet SportsDirect for resten af sæsonen.

Klubben ejes af Mike Ashley - og det gør SportsDirect såmænd også, og sponsoren er da også kun en midlertidig løsning, fordi det ikke er lykkedes klubben at sælge stadionnavnet til andre.

- Hvis det indbringer en god sum penge til klubben, går de direkte til holdet. Det er en indtægt, vi er nødt til at kigge på, siger direktør Derek Llambias.

Mike Ashley har uden succes forsøgt at sælge klubben, som han nu blot kræver 80 mio. pund for - 54 mio. pund færre end købsprisen for to år siden. Men siden er Newcastle også røget ud af Premier League og spiller nu i The Championship.

- Ideen om at gøre historien om St. James' Park til noget, der minder om en email-adresse er utrolig, siger Mike Jensen, redaktør af fanzinet The Mag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere