Sir Alex forelsket i Suárez

Finanskrise? United klar med 290 mio. kroner for Ajax-topscorer

Her er Suárez omringet af et par spillere fra Hamburg. Men måske bliver han 'angrebet' af pengefolk fra Manchester United (Foto: AP)
Her er Suárez omringet af et par spillere fra Hamburg. Men måske bliver han 'angrebet' af pengefolk fra Manchester United (Foto: AP)
Der kom næsten 700 mio. kroner i kassen, da Manchester United i sommerpausen solgte Cristiano Ronaldo til Real Madrid.

Trods indkøbet af den klart billigere Antonio Valencia fra Wigan har det endnu ikke vist sig muligt at erstatte den portugisiske superstjerne, så nu kigger Alex Ferguson ad nye veje for at finde sig en offentlig individualist, der tilmed er målfarlig.

Ifølge flere britiske og hollandske medier kigger United-manageren mod den hollandske Æresdivision og mere præcist mod Ajax Amsterdam, der har en spiller, som passer nøjagtigt på den profil, som Sir Alex efterlyser.

Navnet er Suárez. Luis Suárez.

I denne sæson er han noteret for 16 mål i blot 12 ligakampe. Sammenlagt har han haft sidste kropsdel på 54 scoringer i sine 75 ligaoptrædener for den hollandske storklub.

Derudover har uruguayeren nettet ni gange i 25 landskampe. Og så er han i øvrigt Ajax-anfører i en alder af blot 22 år.

Ajax-ledelsen erkender, at der er indløbet flere gode tilbud på den sydamerikanske supertekniker.

Klar med oliemilliarder
Dilemmaet er, hvorvidt klubben vil sælge og score kassen eller om den vil beholde guldfuglen, som – måske – kan sparke den hollandske titel til Amsterdam for første gang i seks år.

– Ledelsen må tage en beslutning, men det er klart, at vi vil overveje gode tilbud. Vi vil gerne beholde ham til sæsonens afslutning, men på den anden side vil vi også gerne sørge for, at han selv er glad, siger Ajax-manager Rik van den Boog.

Luis Suárez, der kom til Ajax forrige år efter en enkelt sæson hos Groningen, har tidligere udtalt, at han gerne vil forlænge sin kontrakt med Ajax.

Amsterdam-klubbens manager Martin Jol synes også, det er er glimrende idé. Alene af den grund, at Suárez ifølge Jol er af afgørende betydning for Ajax’ mesterskabsmuligheder.

Fra flere britiske medier lyder det dog, at Ajax’ godt kan droppe alle ønsker om at beholde Suárez.

Allerede denne vinter forventes han skudt af sted til mere pengestærke ligaer. Milano-klubberne Inter og AC Milan samt Manchester City med de mange arabiske oliemilliarder i ryggen er ligeledes meldt interesseret i sydamerikaneren.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere