Sensationel pokalsejr til underhunden

På ægte pokalmaner blev FA Cup-finalen afgjort i sidste øjeblik, da indskiftede Ben Watson scorede i overtiden og sikrede Wigans største triumf nogensinde

Wigan-spillere i forståelig jubel. (Foto: AP/Jon Super)
Wigan-spillere i forståelig jubel. (Foto: AP/Jon Super)

Wigan spillede langtfra som et hold, der til daglig kæmper mod nedrykningsstregen i Premier League, da holdet lørdag aften spillede FA Cup-finale mod Manchester City og med både selvtillid og hurtige omstillinger formåede at besejre favoritterne fra Manchester City med 1-0 på et mål i overtiden.

Det var indskiftede Ben Watson, der blev dagens helt, da han scorede et for ham usædvanligt hovedstødsmål efter et hjørnespark i overtiden, men sejren kan tilskrives en brav holdindsats af de undertippede Wigan-spillere.

Udgangspunktet var defensivt med otte mand helt tilbage, når Manchester City var i angreb, men Wigan-spillerne kom for det meste hurtigt frem ad banen, når de havde erobret bolden. Callum McManaman lavede et kæmpe angrebsarbejde på toppen, selv om han ofte var ret alene i første fase, men i anden bølge var Espinoza en effektiv trussel i venstresiden, og mellemamerikaneren blev da også snydt for et straffespark, da han blev fældet i feltet i første halvleg.

Se også: Aviser enige: Mancini fyres i City

McManaman udfordrede konstant City-forsvaret med sine tætte driblinger og hurtige ryk, og to gange måtte Zabaleta se sig nødsaget til at trække i nødbremsen, hvilket betød, at hans pokalfinale sluttede syv minutter tidligere end de øvrige spilleres, da han fik rødt kort.

Tevez havde første halvlegs suverænt største chance, da han var helt fri foran mål efter et indlæg fra venstre. Men Wigan-målmand Joel Robles, som stod en god kamp, kastede sig til den forkerte side, men fik lige akurat tåspidserne på bolden, så den gik over mål. I anden halvleg kom favoritterne frem til flere muligheder, men blev aldrig rigtig farlige.

Se også: Mancini om fyringsrygter: Kun Ferguson og Laudrup er sikre

Trods den største triumf i klubbens historie, må Wigan-spillerne nøjes med at snuse til dråberne af champagne. Træner Martinez havde på forhånd meddelt sine spillere, at omklædningsrummet uanset resultatet var alkoholfri zone, fordi der venter en vigtig kamp mod Arsenal på tirsdag.

- Jeg kender godt traditionen med champagne i omklædningsrummet, men vi kommer ikke til at røre en dråbe. Vi har en vigtig kamp tirsdag, så vi vil efter en hurtig 'warm down' tage bussen hjem for at være klar til træning søndag, sagde Martinez inden kampen.

- Vi kan ikke have dem til at drikke champagne, for det vil sidde i kroppen tirsdag. Spillerne forstår, at de må vente otte dage på deres livs fest, siger træneren.

1 af 6 Manchester Citys Yaya Toure er knust, mens Wigans James McCarthy jubler. (Foto: PA/Anthony Devlin)
2 af 6 Målscorer Ben Watson har scoret og drøner ud mod de ellevilde Wigan-tilhængere på Wembley. (Foto: AP/Jon Super)
3 af 6 En knust Joe Hart, der var blevet foretrukket til Manchester City-målet, selvom reservemålmand Costel Pantilimon havde stået i sæsonens øvrige FA Cup-kampe. (Foto: PA/Dave Thompson)
4 af 6 Ben Watson header sejrsmålet ind bag Joe Hart. (Foto: PA/Dave Thompson)
5 af 6 David Silva forsøger sig med et skud på mål, men trods favoritværdigheden lykkedes det aldrig Manchester City at få scoret. De tabte på et mål af Wigans Ben Watson i overtiden. (Foto: AP)
6 af 6 Wigan-spillere i forståelig jubel. (Foto: AP/Jon Super)
0 kommentarer
Vis kommentarer