Annonce:
Annonce:

Liverpool lever på lånt tid

Investeringsekspert frygter brandudsalg i Englands mest vindende klub i det kommende transfervindue af stjerner som Torres og Babel

Fernando Torres kan blive tvunget væk fra Liverpool af klubbens gæld. (Foto: AP)
Fernando Torres kan blive tvunget væk fra Liverpool af klubbens gæld. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Keith Harris, der er bestyrelsesformand i investeringsbanken Seymour Pierce, er ikke en Mr. Hvemsomhelst i engelsk fodbold-økonomi.

Han har været manden bag flere af de største overtagelser af Premier League-klubber - inklusive Roman Ibramovichs køb af Chelsea i 2003. Lige nu er han også blevet bedt om at finde købere til Everton og Newcastle.

Harris var taler på konferencen International Football Arena i Zürich i søndags, og det var yderst dystre udsigter, han malede op for Daniel Aggers arbejdsgiver, Liverpool FC.

Værdiløs option
- Den klub, der bekymrer mig, er Liverpool. Hvis de ikke får refinancieret deres lån i bankerne, Royal Bank of Scotland og Wachovia, må de sælge ud af aktiverne. Kan de ikke finde dem, så er det altså en modig bankmand, der vil låne penge til Liverpool Football Club, sagde Harris på konferencen.

Annonce:

De to amerikanske ejere, George Gillett Jr. og Tom Hicks, skal betale 350 millioner pund (3,2 milliarder kroner) til de to nævnte banker inden den 25. januar. Ifølge de to tosser har de dog en option på at forlænge lånet et halvt år. En option, som Harris tror ikke er meget værd.

- RBS og Wachovia er to af de banker, der har lidt mest under finanskrisen. Uanset om de vil låne pengene til Liverpool, er det slet ikke sikkert, at de er i stand til det, siger Keith Harris, der ser et udsalg af stjernerne som en tvungen udvej.

Reddet af regeringen
RBS er blevet reddet af regeringen med en garanti på hele 20 milliarder pund (183 milliarder kroner), og dermed står staten med hele 60 procent af aktierne i banken, og dermed er den reelt overtaget af staten i relation til, hvem der bestemmer.

Flere parlamentsmedlemmer har lobbyet for, at der ikke gives yderligere kredit til Liverpools ejere, da mange mener, at amerikanerne ikke har midlerne til at modsvare lånet under alle omstændigheder, ja de har end ikke pengene til at sætte et nyt stadionbyggeri i gang til 60.000 tilskuere, som klubben er i så åbenlys nød for.

Annonce:

Gillett og Hicks forventer at kunne få 550 millioner pund (5 milliarder kroner) for Liverpool, og det eneste tilbud, de har fået, ligger stadig på bordet. Det er på 500 millioner pund (4,5 milliarder kroner), og afsenderen er Sheik Mohammed fra Dubai, der ikke vil øge sit bud, men som til gengæld heller ikke har trukket det tilbage trods amerikanernes afvisning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: