Barton: Jeg frygter ikke fængselsstraf

Premier League-stjernen Joey Barton risikerer en tur bag tremmer, hvis han dømmes skyldig i overfald på tidligere holdkammerat

Joey Barton står foran sin største kamp, når han skal forsvare sig mod anklager om vold mod tidligere holdkammerat. Han risikerer flere år bag tremmer. (Foto: AP)
Joey Barton står foran sin største kamp, når han skal forsvare sig mod anklager om vold mod tidligere holdkammerat. Han risikerer flere år bag tremmer. (Foto: AP)

Premier Leagues 'bad boy' Joey Barton ryster ikke i shortsene over udsigten til at skulle bag tremmer, hvis han dømmes skyldig i et overfald på holdkammeraten Ousmane Dabo under træningen i Manchester City. Midtbanespilleren, der nu er i Newcastle, risikerer op til fem års fængsel.

- Jeg er ligeglad. Det skræmmer mig overhovedet ikke, for jeg har ikke gjort noget forkert. Jeg kan sove om natten vel vidende, at jeg ikke har gjort noget forkert, forklarer Barton i et interview med Inside Sport på BBC1.

Det var en kontrovers på træningsbanen med Dabo, der udviklede sig voldsomt. Ifølge anklagerne gik Barton til angreb på Dabo og sparkede og slog ham flere gange. Dabo måtte efterfølgende behandles for skader i ansigtet.

Barton mener, at han alene handlede i selvforsvar, og sagen er blæst ud af proportioner.

- Jeg er ikke nogen dårlig person. Havde episoden involveret alle andre end en Premier League-spiller, så tror jeg ikke det var blevet omtalt. Jeg har set lignende situationer fem, seks, syv gange som professionel fodboldspiller.

Problematisk temperament
Joey Bartons fodboldtalent har ingen sat spørgsmålstegn ved, og han står også noteret for en enkelt landskamp. Til gengæld har hans temperament flere gange truet med at spænde ben for karrieren.

- Det er mit egen skyld, at jeg har det ry, men man burde ikke blive slagtet, når man forsøger at blive et bedre menneske. En dag vil jeg tale ud om alle kendsgerningerne.

Ind til da skal Barton dog forsvare sig mod en sag, der meget vel kan sætte ham ud af spillet som fodboldspiller. Og han er ikke optimist.

- Ingen bekymrer sig for om jeg er uskyldig eller skyld - alle er ligeglade. Jeg er allerede skyldig, før jeg har stået for en dommer - det nok det mest skuffende.

0 kommentarer
Vis kommentarer