Tidligere Madrid-spiller skal føre Middlesbrough op

Aitor Karanka vandt Champions League som spiller og fungerede som assistent under Jose Mourinho i Real Madrid - nu får han chancen som manager i engelsk fodbold

Aitor Karanka skal træde ud af Mourinhos skygge og nu selv vise sit værd som træner. Han er ny mand i det varme sæde i Middlesbrough. (Foto: Manu Fernandez/AP)
Aitor Karanka skal træde ud af Mourinhos skygge og nu selv vise sit værd som træner. Han er ny mand i det varme sæde i Middlesbrough. (Foto: Manu Fernandez/AP)

Middlesbrough er den næste engelske klub, der kaster blikket uden for landets grænser i jagten på en manager, der kan skabe sportslig succes, og ligesom tendensen har været andre steder, så har blikket i høj grad været rettet mod Spanien.

Ny mand i det varme sæde er Aitor Karanka, der i trænersammenhæng er et relativt ubeskrevet blad. Han har stået i spidsen for det spanske U16-landshold og fungeret som assistent under Jose Mourinho i Real Madrid. Sidstnævnte var også klubben, som han nåede at repræsentere som aktiv i tre sæsoner. Blandt andet med deltagelse i Champions League-finalen mod Valencia i 2000.

- Fodbold er blevet en global sport og jeg ville have den bedste træner. Man kan ikke længere nøjes med at kigge i egen baghave, fastslog klubejer Steve Gibson i forbindelse med ansættelsen.

Om Karanka er den rigtige mand vil vise sig. Den tidligere forsvarsspiller har ind til videre beskeden trænererfaring, men lærermester Mourinho er så heller ikke en hr hvem-som-helst. Derfor følte Karanka til gengæld også hurtigt, at han måtte vise, at han ikke er en ny Mourinho.

- Jeg er Aitor Karanka og der findes kun én Jose Mourinho, men han er så også den bedste. Jeg er rolig og en anden type, fastslog den tidligere forsvarsspiller, der netop har rundet 40 år.

Forholdet mellem Karanka og Mourinho er dog tæt, og spanierens beslutning om at springe til på jobmuligheden i Middlesbrough var næppe kommet i stand uden Chelsea-manageren.

- Han har støttet mig meget gennem den seneste måneds tid, og spekuleret over, hvornår jeg ville komme og nu er det lykkes. Jeg har vel talt med Jose ti til tyve gange alene inden for de seneste to dage, konstaterede Karanka og afslørede, at Mourinho havde undladt at fortælle, at hans største nederlag som Chelsea-manager var til netop Middlesbrough.

- Det må jeg vidst minde ham om.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere