Spiller fyret i matchfixing-skandale i England

Cristian Montano er blevet fyret i League One-klubben Oldham efter at have forsøgt at få en advarsel med vilje

Fyret! (Foto: AP)
Fyret! (Foto: AP)

Tidligere på måneden dokumenterede den engelske avis The Sun, at colombianeren Cristian Montano med vilje havde forsøgt at få et gult kort i en specifik kamp for sin klub Oldham Athletic, der spiller i den tredjebedste engelske række.

Målet ville indbringe Montano en sum penge fra nogle bagmænd, der havde satset et stort beløb på netop et gult kort til colombianeren hos en bookmaker.

Nu har Oldham draget konsekvensen og fyret den 22-årige fodboldspiller, som tidligere har repræsenteret Premier League-klubben West Ham.

- Det er vores opfattelse, at spillerens adfærd har bragt ikke blot navnet Oldham Athletic, men også fodboldspillet i miskredit. Det er et meget alvorligt brud på klubbens regler.

- Oldham Athletic tager sager som dette meget alvorligt, og det var vigtigt at handle så hurtigt som muligt i samarbejde med vores juridiske rådgivere, skriver klubben på sin hjemmeside.

Se også: Han er anholdt for engelsk matchfixing

Klubbens direktør, Barry Owen, uddybede fyringen kort over for BBC Radio Manchester.

- Det var ikke en let beslutning, vi skulle træffe, men nu er det gjort.

- Vi har taget beslutningen, og vi tror, det er den rette beslutning for vores fans og for klubben. Jeg håber, at folk indser, at vi har handlet positivt og ikke forhastet, siger direktøren.

Montano er en af flere spillere i en større sag om matchfixing i England.

Blandt andet er angriberen DJ Campbell, der spiller for Blackburn Rovers og tidligere har spillet i Premier League, blevet arresteret af politiet som en af seks spillere, der er under mistanke for matchfixing.

0 kommentarer
Vis kommentarer