Traditionsklub rykker op i Premier League

Burnley er tilbage i den bedste række efter sejr i dagens kamp mod Wigan

Burnleys Michael Kightly (tv.) og co. fra Burnley jubler efter 2-0-scoringen. (Foto: PA/Clint Hughes)
Burnleys Michael Kightly (tv.) og co. fra Burnley jubler efter 2-0-scoringen. (Foto: PA/Clint Hughes)

Kasper Schmeichels Leicester-mandskab har for længst sikret sig oprykning til Premier League, og i dag blev det så Burnleys tur til at sikre sig den lukrative billet til den bedste engelske fodboldrække, da de med 2-0 hjemme over Wigan sikrede sig minimum andenpladsen i den næstbedste række, The Championship.

Burnley er en af de ældre klubber i England med en historie, der strækker sig helt tilbage til 1882, og klubben fra den midtengelske Lancaster-by i nærheden af Manchester har to gange tidligere vundet det engelske mesterskab, i 1921 og i 1960.

Se også: Schmeichel holdt nullet for 17. gang i sæsonen

I nyere tid har Burnley i en enkelt sæson været i den bedste række, da holdet efter en række år med ry som noget af en pokaldræber rykkede op i Premier League i 2009 med bl.a. den danske målmand Brian 'The Beast' Jensen som en af de bærende kræfter gennem sine ti år i klubben.

Det blev dog blot til en enkelt sæson i Premier League, før holdet røg retur, men med Sean Dyche som manager er det lykkedes at komme tilbage i toppen af den næstbedste række.

Dyche har en fortid som en solid stopper i klubber som Chesterfield, Northampton, Millwall og Watford, og det var i sidstnævnte klub, at den 42-årige englænder fik sin managerdebut.

Han startede som assistent for Malky Mackay, men blev forfremmet, da denne smuttede til Cardiff, men efter en sæson blev han i sommeren 2012 udskiftet med Gianfranco Zola. Efter en kort periode uden managerjob kom han så til Burnley, og her har han altså ført et hold af engelsktalende spillere frem i toppen.

Se også: Schmeichel kan skubbes ud af stramt lønloft

På banen har ikke mindst angrebsduoen bestående af engelske Danny Ings og walisiske Sam Vokes været blandt de vigtigste med sammenlagt 40 mål i sæsonen.

I dagens kamp hjemme på Turf Moor var det dog den engelskfødte østriger Ashley Barnes og Stoke-lejesvenden Michael Kightly, der stod for scoringerne.

Den tredje og sidste oprykker skal findes blandt de fire hold, der placerer sig mellem nummer tre og nummer seks. Derby og Queens Park Rangers er sikre på at blive blandt de fire hold i slutspillet, mens de øvrige hold skal findes blandt bl.a. Wigan og en lang række øvrige hold, der stadig kan nå minimum sjettepladsen.

Se stillingen her.

0 kommentarer
Vis kommentarer