Annonce:
Annonce:

Arsenal brød forbandelsen med stort comeback

Arsenal leverede et historisk comeback og vandt deres første titel i ni år efter forlænget spilletid i FA-Cup-finalen

Arsenal leverede et fantastisk comeback og kunne juble efter FA-Cup-triumfen, hvor de vandt efter forlænget spilletid. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)
Arsenal leverede et fantastisk comeback og kunne juble efter FA-Cup-triumfen, hvor de vandt efter forlænget spilletid. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)
Annonce:
Følg Fodbold

Der var spillet 110 minutter minutter af pokalfinalen på Wembley. Giroud modtog en bold i feltet. Han lagde smukt en hælaflevering til en spurtende Aaron Ramsey, der bankede den faldt over i fjerneste hjørne. Triumfen var total, og publikum gik helt amok på Wembley. Arsenal havde vendt 0-2 til 3-2 og havde hjemtaget deres første pokal i ni år. Et comeback, der ikke er set lignende siden 1966, hvor Everton også vendte 0-2 til 3-2.

Det var en fuldstændig vanvittig start på Wembley og alt eksploderede i et chance- og målorgie de første 20 minutter. Der var kun spillet to minutter, da Hull tilkæmpede sig et hjørnespark. Smart lagde de en blød bold ud på kanten af feltet, hvor Tom Huddlestone firsttimede. Han ramte dog ikke bolden perfekt. James Chester var dog vaks ved havelægen og afrettede fikst bolden ind i nettet, uden chance for en fuldstændig apatisk Fabianski i målet.

Annonce:

Men her stoppede Hulls vilde start ikke. Kun seks minutter efter var den igen gal i et rystende usikkert Arsenal-forsvar.

Stephen Quinn brillerede på kanten og lagde den præcist ind til Alex Bruce. Fabianski diskede dog op med en flot redning, men på returen var han chanceløs, Curtis Davis kom først knaldede den i nettet de en fantastisk start for underdogsne.

Ni år uden titler: Nu gør Arsenal klar til pokalfest

Arsenal var fuldstændig overmatchet i luften, og Alex Bruces hovedstød efter et hjørnespark havde kurs direkte mod hjørnet, lige efter 10 minutter var spillet. Heldigvis fra Arsenal kunne Kieran Gibbs heade bolden væk på mållinjen.

London-klubben virkede meget groggy efter chokstarten, men de skulle dog hurtigt komme med igen. Fra 30 meter krængede Santi Cazorla nemligt smukt et frispark op i krogen. McGregor så dog ikke helt chanceløs ud i situationen, men man kan ikke tage den smukke scoring fra den lille spanier, der viste sparketeknik lige efter lærerbøgerne.

Annonce:

Målet fik Arsenal til at vejre morgenluft. Mesut Özils halvflugter havde kurs mod målet halvvejs inde i første halvleg heldigvis stod Hulls anfører, Curtis Davies', hoved i vejen.

Arsenals missede pokalchancer

2006 Champions League-finale:

FC Barcelona-Arsenal 2-1

2007, Liga Cup-finale:

Chelsea-Arsenal 2-1

2011, Liga Cup-finale:

Birmingham-Arsenal 2-1Arsenal truede flere gange Hull-målet og havde færten af en udligning, men den sidste skarphed manglede dog. I de sidste kvarter af halvlegen formåede Hull at pille lidt af tempoet ud af kampen og kunne derfor holde føringen til pausen, selvom Arsenal var tæt på at komme helt igennem på to gode omstillinger

Der stod også Arsenal på det meste af spillet efter pausen, hvor det lignede, Giroud blev snydt for et straffespark, da han blev hevet ned i feltet. Det var rent powerplay, og bolden hoppede og dansede i og omkring Hulls målfelt i flere omgange.

Og endelig efter 71 minutter kom udligningen. Og det var en absurd en af slagsen. Sanogo headede et hjørnespark ind i baghovedet på Giroud. Bolden faldt derefter ned til Koscielny, som kunne sparke bolden det sidste stykke indover stregen.

Annonce:

Arsenal fortsatte det tunge pres. Gibbs var helt fri i feltet, men sparkede den kæmpe chance over mål. Giroud havde også mulighed for at afgøre kampen, men hans flugter blev flot afværget af McGregor.

Historisk pokaltriumf i Skotland

Men målet udeblev, og Arsenal og Hull fortsatte dramaet i 30 minutters spilletid. Her var Giroud ikke mange centimeter for at bringe Arsenal på guldkurs. Hans hovedstød prellede dog af på overliggeren.

Men Hull kunne ikke holde stand, og Ramsey afgjorde kampen 10 minutter før tid, og Wenger kunne hæve armene i triumf.

Hull fik dog en gylden mulighed for at komme tilbage. Mertesacker kiksede fuldstændigt en lang pasning og Aluko skulle blot trille bolden i det tomme mål. Han fik dog ikke nok kraft på bolden, der blev afværget på stregen.

Arsenals missede pokalchancer

2006 Champions League-finale:

FC Barcelona-Arsenal 2-1

2007, Liga Cup-finale:

Chelsea-Arsenal 2-1

2011, Liga Cup-finale:

Birmingham-Arsenal 2-1

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: