Fodboldspiller springer ud - og siger stop

Den amerikanske landsholdsspiller Robbie Rogers springer ud som homoseksuel og stopper samtidig sin karriere i en alder af 25 år

Robbie Rogers i aktion for Stevenage i efteråret 2012. (Foto: PA)
Robbie Rogers i aktion for Stevenage i efteråret 2012. (Foto: PA)

Den amerikanske landsholdsspiller Robbie Rogers er sprunget ud af skabet som homoseksuel - og stopper i samme åndedrag sin karriere i en alder af blot 25 år.

- Ting er aldrig, som de ser ud ... Hele mit liv har jeg følt mig anderledes end mine omgivelser, endda anderledes end min familie. I dagens samfund gør det dig modig at være anderledes. For at overkomme ens frygt må man være stærk og være tro mod sine mål.

- I de seneste 25 år har jeg været bange for at vise, hvem jeg virkelig er på grund af frygt for, at fordømmelse og udstødelse ville holde mig fra mine drømme og forhåbninger. Jeg har frygtet, at mine elskede, ville være de fjerneste, hvis de kendte min hemmelighed, og at min hemmelighed ville stå i vejen for mine drømme, skriver den tidligere Leeds-spiller i dag på sin hjemmeside.

Læs også:

Se også: Fodboldlegendes søn: Jeg er bøsse

Han beskriver endvidere i det åbne brev med overskriften 'Det næste kapitel', at han har drømt om at spille VM og OL og gøre sin familie stolt.

- Hvad ville livet være uden de drømme? Kunne jeg leve uden dem? spørger han.

- Væk er smerten, der lurer i maven, når du er på arbejde, smerten ved at undvige spørgsmål, og smerten ved at gemme på så dyb en hemmelighed, skriver han endvidere fra sin bopæl i London.

Læs også:

Den eneste engelske fodboldspiller, der er stået frem som homoseksuel fik en tragisk skæbne. Justin Fashanu begik selvmord 4. maj 1998. (Foto: Solo Syndication) Sport på vrangen - 27. jul. 2010 - kl. 18:03 Engelske fans: Bøsser på banen ok

- Jeg har altid troet, jeg kunne gemme på denne hemmelighed. Fodbold var min flugt, mit formål, min identitet. Fodbold gemte min hemmelighed og gav mig større glæde, end jeg kunne drømme om.

- Jeg vil altid være taknemmelig for min karriere, og jeg vil aldrig glemme de venner, jeg fået på hen ad vejen, og de venner, der støttede mig, da de fik min hemmelighed at vide.

- Men nu er det tid at træde tilbage. Det er tid at finde ud af, hvem jeg er væk for fodbolden, skriver Robbie Rogers, der slog igennem i den amerikanske klub Columbus Crew og deltog for USA ved de olympiske lege i Beijing i Kina i 2008, men blev sorteret fra VM-truppen i 2010.

Læs også:

Se også: 'Bøsser på holdet - det håber jeg ikke'

Han har spillet 18 landskampe for USA, den seneste i 2011, men efter et skifte til den engelske klub Leeds i januar 2012 har det knebet for offensivspilleren at finde formen, og han blev i en periode udlejet til tredjeligaklubben Stevenage, før han fik kontrakten med Leeds ophævet for en måned siden.

Rogers er en af meget få fodboldspillere, der er sprunget ud, men dagens erklæring bliver mødt med positive reaktioner fra amerikanske fodboldspillere.

- 100 procent kærlighed og støtte til en af mine bedste venner, Robbie Rogers. Du vil blive savnet på banen. Imponerende talent, imponerende person, siger Anderlecht-spilleren og landsholdskammeraten Sacha Kljestan til nyhedsbureauet Reuters, mens målmanden Kasey Keller udtrykker sin støtte således:

- Robbie Rogers' mod er prisværdigt. Jeg håber, han indser, at han ikke behøver at indstille karrieren. Han vil få mere støtte, end han tror, skriver han på Twitter.

Rogers slutter selv sit åbne brev af med følgende erklæring:

- Min hemmelighed er væk, og jeg er en fri mand. Jeg kan komme videre og leve mit liv, som min skaber har ønsket det.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere