'Du er den værste spiller jeg har set'

Paolo Di Canios italienske temperament kogte over, da hans målmand droppede i weekenden

Foto: AP
Foto: AP

Det er dumt at lægge sig ud med sin manager. Især når denne har et heftigt italiensk temperament og en kort tålmodighed. Det lærte målmanden Wes Fodderingham fra den engelske League 1 klub Swindon på den hårde måde efter en tam indsats i buret.

- Han er den værste spiller, jeg nogensinde har set. Der er ingen grund til, at jeg ikke skulle skifte ham ud, lød Paolo Di Canios svada mod sin målmand, som fumlede gevaldigt i det i weekendens kamp mod Preston North End.

Der var kun spillet fem minutter, da han svigtede første gang ved at sende en returbold ud til en modstander, som nemt kunne score. Bare fem minutter senere var den gal igen og Swindon var nede med to.

Nu havde Di Canio set nok og flåede nu sin 21-årige keeper ud, og erstattede ham med den kun 18-årige reservemålmand Leigh Badwell. Den beslutning havde Fodderingham svært ved at acceptere. Sur og fornærmet strøg han direkte ned i omklædningsrummet og sparkede til en vanddunk på vejen.

Uheldige Neil Taylor måtte bæres fra banen med iltmaske (Foto: PA) Premier League - 2. sep. 2012 - kl. 09:31 TV: Se Laudrup i dramatisk PL-gyser

Denne reaktion fik Di Canio endnu højere op i det røde felt. Han var derfor rasende, da han i et interview efter kampen forsvarede sin disposition med fuld blæs på den italienske accent:

- Der er ikke noget galt i at skifte målmand. Vi taler altså ikke om Cech. Men om Wes, 20 år gammel.

- Han var den værste spiller mod Stoke i midtugen, men vi vandt 4-3. Enhver spiller kan lave fejl, men det var hans arrogance og uvidenhed, som var det værste, jeg har set fra en professionel spiller.

- Hvis han ikke siger undskyld til fansene, så ryger han ud af holdet. Jeg er ligeglad. Sådan er mine regler, hamrede den italienske manager fast, og lignede en mand, der gerne ville finde sig en ny keeper.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen