Southampton tilbage i Premier League

Den sydengelske klub sikrede sig den anden direkte billet til næste sæsons Premier League

Southampton er atter i Premier League. (Foto: AP)
Southampton er atter i Premier League. (Foto: AP)

Det bliver FC Southampton, der følger efter Reading og bliver det andet nye hold i den engelske Premier League i næste sæson.

Det står klart, efter at den sydengelske klub selv klarede sagerne og vandt en stensikker sejr på 4-0 over Coventry på sidste spilledag i den næstbedste række.

Dermed kan Premier League glæde sig til et gensyn med en klub, der 27 sæsoner i træk var fast inventar i den bedste række.

Efter at klubben rykkede ned i 2005, har Southampton været på noget af en rutsjetur, hvor de for blot to år siden var helt nede i den tredjebedste række.

Men med sejren over Coventry står det klart, at holdet ryger direkte igennem 1. division og op i det fine selskab.

En stor triumf for manager Nigel Adkins, der har skabt et homogent hold ført an af to lynfarlige forwards i Billy Sharp og rækkens topscorer Rickie Lambert, som nu skal forsøge at overføre farligheden til en af Europas stærkeste ligaer.

På et gyngende St. Marys Stadium var der aldrig tvivl om udfaldet, da først Sharp havde bragt hjemmeholdet foran efter et kvarters tid.

Modstanderen Coventry har ligesom Southampton er stor fortid blandt de bedste, men her hører ligheden også op. Mens Southampton jubler, må Coventry belave sig på en tur i den tredjebedste række for første gang siden 1964.

Medvirkende til storsejren var også den tidligere FC København-lejesvend Jos Hooiveld, der scorede kampens tredje mål.

Southamptons sejr udløser skuffelse i West Ham, der må erkende, at deres 2-1-sejr over Hull City ikke var nok til den direkte oprykning.

London-klubben må nu i playoff sammen med Blackpool, Birmingham og Cardiff, hvor de fire hold skal kæmpe om den sidste billet til Premier League.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere