'Eks-ulv' blev helt i London-klassiker

Winston Reid scorede sejrsmålet, da West Ham vandt klassisk London-derby mod Millwall

Carlton Cole header West Ham på 1-0 efter forarbejde fra Winston Reid. (Foto: PA)
Carlton Cole header West Ham på 1-0 efter forarbejde fra Winston Reid. (Foto: PA)

Det kan godt være, at det meste af fodbold-opmærksomheden i London lørdag eftermiddag samlede sig omkring Arsenal-massakren mod Blackburn på Emirates Stadium.

Men i den næstbedste række, The Championship, var der også gang i sagerne, da Upton Park i Øst-London samtidig lagde græs til en efterhånden noget sjælden London-klassiker.

Her tog West Ham nemlig mod rivalerne fra Millwall i et opgør, der traditionelt hører til i den giftige ende, hvilket da også havde fået ordensmagten til at stille op med i omegnen af 3000 betjente.

De blev vidner til en dramatisk forestilling, hvor den tidligere FCM-spiller Winston Reid kom til at indtage den helt store helterolle.

The Hammers blev godt nok reduceret til ti mand allerede efter fem minutter, da Kevin Nolan så rødt.

Gæsterne formåede dog ikke at udnytte det numeriske overtal, og i stedet kunne Carlton Cole kort før pausen heade West Ham i front efter, at Reid havde vundet en hovedstødsduel i boksen.

Glæden blev dog kort i første omgang, for midtvejs i anden halveg dukkede Liam Trotter op og sørgede for 1-1.

Den stilling fik dog kun lov at stå i tre minutter, før Winston Reid diskede op med det sejrsmål, der giver heltestatus i Londons East End i den kommende tid.