Derfor får Schmeichel ikke sit pragtmål

Alle kunne se, at Kasper Schmeichel tirsdag aften havde kanoneret et hovedstødsmål ind til udligning 1-1, men målet får han ikke. Her forklarer fodboldforbundet, hvorfor de har givet det til en anden

Kasper Schmeichel scorede, men får ikke anerkendt målet (Foto: All Over Press)
Kasper Schmeichel scorede, men får ikke anerkendt målet (Foto: All Over Press)

Selv en blind høne kunne se, at Kasper Schmeichel tirsdag havde skrevet sig ind i historiebøgerne blandt målmænd, der havde scoret.

Men sådan skulle det ikke være, for efter længere tids palaver besluttede Football League - forbundet bag englands sekundære rækker (heriblandt 'The Championschip') - at give målet til Schmeichels holdkammerat Chris Wood.

Wood havde nemlig fulgt op på det hovedstød, som Schmeichel bragede på undersiden af overliggeren, hvorefter bolden hoppede ned inde i målet og ud igen. Og selvom det i lang tid virkede som om, at Schmeichel ville få målet, så blev det onsdag meldt ud, at det gjorde han ikke.

- Bekræftelse fra FL (Football League, red), at målet fra i aftes er blevet tildelt @officialcwood. Stadig et godt hovedstød fra @kschmeichel1, skrev Leicester på deres twitter-profil.

Se også: Fans i oprør: Schmeichel bliver snydt!Se også: Så tæt var Schmeichel på drømmekasseKasper Schmeichel stiger til vejrs og hamrer et hovedstød mod målet (Foto: All Over Press)
Kasper Schmeichel stiger til vejrs og hamrer et hovedstød mod målet (Foto: All Over Press)


Men hvorfor er det, at Football League ikke dagen derpå har brugt tv-billeder til at fastslå, at målet var dansk og for evigt vil stå som Kasper Schmeichels pragtscoring. Det spurgte vi forbundet om, der har forhørt sig hos dommer Andy Madley i 1-1 kampen mod Yeovil Town.

- Kampens dommere har bekræftet, at de først tildelte Leicester City målet, da Chris Wood sendte bolden over stregen. Selvom tv-billeder umiddelbart viser, at Kasper hovedstøder slår ned meget tæt på stregen, skal dommerne være 100 procent sikre, før de kan tildele et mål - i dette tilfælde blev det først givet, da riposten blev sat ind, skriver presseansvarlig for Football League Peter Hannon i en mail til Ekstra Bladet.

- Givet at der i dette tilfælde ikke er tale om en større afretning, eller to spillere, der rør bolden samtidig, så er dommerens beslutning endelig, og målet vil blive krediteret til Wood.

Hvorfor bruger man ikke tv-billeder til at fastslå, hvem der scorede målet?

- Vi har ikke mållinje teknologi i 'The Football League', da det lige nu vil koste for meget at få installeret og vedligehold i alle 72 Football League-klubber. Men vi er bestemt ikke imod ideen og bruger det også til Play-Off-finalerne på Wembley, hvor det allerede er installeret.

- I forhold til at bruge tv-billeder til at rette en målscorer i dette tilfælde, så havde dommeren ikke dømt mål på Kasper hovedstød, så hvis Chris Wood ikke havde scoret, ville der slet ikke have været noget mål, lyder forklaringen fra Peter Hannon.

Selv sagde Kasper Schmeichel onsdag, at det burde være hans mål:

- Sikke en skam. Alle kan se, at den var inde, men i sidste ende var det vigtigste, at vi fik målet, skrev han på Twitter.

Leicester sikrede sig med uafgjort, at deres række af kampe uden nederlag voksede til 18, og Schmeichels klub ligger lunt i forhold til Premier League-oprykning. Klubben har 13 point ned til QPR på 3. pladsen.

Se også: Skandale! Schmeichel snydes for scoringSe også: Se den her: Tvivl om Schmeichels pragtscoring

0 kommentarer
Vis kommentarer