Engelsk måltyv siger stop

Kevin Phillips stopper karrieren på lørdag. Angriberen var for 14 år siden Europas farligste angriber

Kevin Phillips kommer ikke til at gøre flere forsvar usikre. Den 40-årige angriber lægger støvlerne på hylden. (Foto: PA)
Kevin Phillips kommer ikke til at gøre flere forsvar usikre. Den 40-årige angriber lægger støvlerne på hylden. (Foto: PA)

Engelsk klubfodbold tager afsked med en af sine helt store målskytter, når den sidste spillerunde i den næstbedste række er overstået på lørdag.

Den tidligere Premier League-topscorer Kevin Phillips har nemlig besluttet sig for at sige stop i en alder af snart 41 år.

- Efter 20 vidunderlige år som professionel fodboldspiller har jeg bestemt mig for at trække mig tilbage, siger Kevin Phillips til Sky Sports.

Se også: Schmeichel vinder The Championship

Han har senest optrådt for Leicester, hvor han for nylig var med til at sikre klubben oprykning til Premier League.

- Jeg spiller min sidste kamp for Leicester mod Doncaster på lørdag. På hjemmebane og efter at have rykket op - det virker som den perfekte afslutning, siger Phillips.

Den lille angriber spillede som halvprofessionel i lavt rangerende Baldock Town, indtil han var 21 år.

Derefter skiftede han til Watford og siden til Sunderland, hvor han for alvor markerede sig som en farlig mand foran modstandernes mål.

Se også: Ustyrlig Schmeichel tager niende sejr i træk

I sæsonen 1999/2000 lavede han 30 mål i Premier League og tog dermed titlen som ligatopscorer foran store navne som Alan Shearer og Dwight Yorke.

Målene var nok til at sikre ham europæisk fodbolds Golden Boot som den hidtil eneste englænder.

Det honorerede daværende landstræner Kevin Keegan med en plads i den engelske EM-trup til slutrunden i Holland og Belgien, men Phillips sad på bænken i alle Englands tre kampe.

I alt blev det til otte A-landskampe.

Se også: Optur uden ende: Schmeichel på årets hold i England

Efter tiden i Sunderland fortsatte karrieren med større eller mindre held i Southampton, Aston Villa, West Bromwich, Birmingham, Blackpool, Crystal Palace og altså senest Leicester.

Kevin Phillips er noteret for næsten 300 mål som professionel fodboldspiller. Efter karrierestoppet bliver han del af trænerstaben i Leicester.

0 kommentarer
Vis kommentarer