TV: Schmeichel i vanvittig redning

Kasper Schmeichel kan nu drille sin far med også at have præsteret end noget nær umulig redning

Kasper Schmeichel hev tirsdag aften en redning ud af ærmet, som kun er de færreste målmænd forundt.

Mirakelredningen kom, da Leicester mødte Blackburn i den næstbedste engelske række, og hev en 3-0 sejr i hus. Kampen kunne dog have udvilket sig helt anderledes, havde det ikke været for Schmeichel, der på et afrettet langskud fik drejet sig i luften og sat hånden på bolden, der ellers lignede et stykke læder på vej i kassen.

- Det, der er det fede ved den redning, er vigtigheden af den - den står 0-0, og man får som keeper en helt anden indflydelse på kampen. Så havde den stået 1-0 og så var det blevet en helt anden kamp, siger Lars Høgh.

Den tidligere landsholdsmålmand er i dag målmandstræner på bl.a. landsholdet under Morten Olsen, og derfra bliver der holdt et skarpt øje med Kasper Schmeichel.

- Jeg ved godt, at Kasper kan det der. Han er en sindssyg god målmand og spiller på højt niveau hver gang. Jeg ser alle Leicesters kampe og ser Kasper træne. De er de langt foran alle danske klubber. Det hele foregår på et meget højt niveau, set up'et er fedt og højere og bedre end mange Premier League-klubber endda, siger Lars Høgh.

Kaspers far Peter Schmeichel har selv hevet flere af de helt store redninger i målmandshistorien frem, men i 1996, da Manchester United mødte Rapid Wien i Europa Cup'en for mesterhold, præsterede The Great Dane en redning, der sendte ham op i samme klasse som legendariske Gordon Banks, vis redning i VM-slutrunden i 1970, da England mødte Brasilien, står som en af de bedste redninger nogensinde.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere