Bendtner blev den store skurk: Se hans tragikomiske selvmål her

Nicklas Bendtner indtog en trist hovedrolle, da Derby slog Nottingham Forest med 3-0. Danskeren var heldig med blot at notere sig for et enkelt selvmål

Det var centimeter fra at blive decideret grotesk. Anden halvleg var få minutter gammel, da Nicklas Bendtner steg til vejrs for at afværge et frispark, der var sendt ind i straffesparksfeltet. Men danskeren mistimede sin aktion og i stedet for at sende læderet ud af farezonen, dirigerede han bolden på stolpen via sin skuldrer.

Var kuglen gået i kassen, havde Nottingham Forest på dette tidspunkt været bagud 0-2. På to selvmål af Nicklas Bendtner. Faren drev imidlertid over – men kun for en stund. For da slutfløjtet lød på Pride Park, havde Derby scoret to gange yderlige og på den måde tildelt rivalerne fra nabobyen  en resultatmæssig lussing på 3-0.

Den første sten i fundamentet til ydmygelsen blev lagt på tragikomisk vis i slutningen af første halvleg. Og det var altså med Nicklas Bendtner i en uheldig hovedrolle.

Også denne gang forsøgte danskeren at afværge et indlæg, men i stedet for at sende et faretruende hjørnespark ud af egen forsvarszone, headede Bendtner bolden over i det fjerneste hjørne af målet. Og det med en sådan præcision, at Forest-keeper Vladimir Stojkovic var helt uden chance for at agere redningsmand.

Se Bendtners komiske selvmål i tv-klippet øverst i artiklen.

Dermed fik gæsterne en kold dukkert at gå til pause på, ligesom Bendtner ydermere måtte se sig selv havne i en sårbar position i forhold til at ende som potentiel syndebuk.

Han havde ellers set frem til kampen med enorme forventninger. Opgøret mod lokalrivalerne fra Derby var således blevet beskrevet som en af de vigtigste udfordringer i sæsonen. Nicklas Bendtner så positivt på mulighederne for et godt resultat, og nøglen til succes lagde han ikke skjul på. Der skulle styr på forsvarsspillet, hvis han og Nottingham Forest skulle lykkes med at få fjerde sejr på stribe.

- Men vi har forbedret os rigtig godt defensivt, så hvorfor skulle vi ikke fortsætte vores fine formkurve, havde Bendtner sagt til klubbens hjemmeside før derbyet. 

Som anden halvleg skred frem, kom den bemærkning til at klinge mere og mere hult. Først eksemplificeret ved Bendtners kiksede forsøg på clearing, der nær havde gjort ham til dobbelt selvmålscorer. Og senere da Derby-stjernen Tom Ince, der tidligere har tørnet ud for Nottingham Forest, driblede sig igennem gæsternes forsvar og på eminent vis gjorde det til 2-0.

Stortalentet Will Hughes snørede til sidst sækken med sin scoring til 3-0, efter at Forest-keeper Stojkovic ellers havde leveret en fornem redning i sekundet inden da. Nottingham-forsvaret var bare ikke hurtige nok til at følge op…

På den led var det helt fortjent, at Derby trak sig sejrrigt ud af opgøret, som dog kunne have tegnet sig anderledes, hvis hjemmeholdets Darren Bent havde modtaget sit andet gule kort og var blevet vist ud for en rædselsfuld tackling i første halvleg. Men angriberen slap med skrækken, og i stedet endte Bendtner altså i skurkerollen.

Så tæt var Bendtner på at score endnu et selvmål i kampen:

Helt særlig dag for Bendtner: De kalder det årets vigtigste

Først 'tog de røven' på FCK - nu ydmyger de Manchester City

55 kommentarer
Vis kommentarer