Bendtner dumper i Nottingham: Nu griner de ad ham

Nicklas Bendtner har haft svært ved at slå til i Nottingham Forrest og den engelske Championship. Danskerens ry og attitude kan meget vel spænde ben for hans karriere og tilbagekomsten til engelsk fodbold

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Da Nicklas Bendtner blev præsenteret i Nottingham Forest, og det endelig blev afsløret, hvor den danske angriber for fremtiden skulle slå sine folder – og forhåbentlig også få netmasker til at blafre – ja, så var det med håbet om at kunne få karrieren tilbage på rette spor.

Drømmen om at genrejse sig med fornyet styrke oven på det seneste kuldsejlede ophold i tyske Wolfsburg. Det klare ønske om at starte forfra i engelsk fodbold. Vende tilbage til der, hvor det hele startede.

Men Bendtners mission (impossible) har indtil videre slået fejl. Den danske angriber har blot scoret tre mål i sine 14 optrædener for Nottingham Forest. Og ét af dem var i øvrigt i eget net. Læg så dertil et brændt straffespark og det faktum, at den tidligere danske landsholdsstjerne var næsten utilgiveligt tæt på at score sit andet selvmål i lokalderbyet mod Derby County.

Ikke ligefrem en drømmestart for den omdiskuterede dansker.

'Jeg vil reboote'
I et større interview med Ekstra Bladet tilbage i september måned sagde en håbefuld Nicklas Bendtner:

- Jeg vil reboote og bare komme tilbage til at spille. Fodbold gør mig glad uanset, hvilket niveau det er på. Det her er det rette for mig på det her tidspunkt i karrieren.

- Forhåbentlig sidder vi om ti år, jeg har vundet nogle trofæer, og det har alt sammen været en god historie.

- Jeg ønsker virkelig ikke at snakke alt for meget om, hvad jeg ønsker at opnå herfra. Jeg er 28 år. Jeg har masser af år i mig, og det vil jeg få det meste ud af, lød det fra Bendtner.

Foto: TV 3 Sport
Foto: TV 3 Sport
 

Fansene griner
Her, godt og vel fem måneder senere, er Bendtner og vi andre blevet en smule klogere på, om 'projekt-genrejsning' er lykkedes eller ej. Måske er det stadig for tidligt at fælde den endelige dom over den altid (over)ambitiøse, danske angriber, men opholdet i Nottingham Forest har p.t. ikke den mindste antydning af at ville ende lykkeligt.

Journalist på Nottingham Post Barry Cooper har fulgt både Nicklas Bendtner og Nottingham Forest på nært hold i indeværende sæson og har om nogen fingeren på pulsen, når det gælder den traditionsrige, midtengelske fodboldklub:

- Alle var begejstrede, da Nicklas Bendtner blev præsenteret i Nottingham Forest. Jeg var selv tilstede ved det første officielle pressemøde, og der erkendte han også selv, at det nok var hans sidste chance for at få karrieren tilbage på sporet, siger Barry Cooper til Ekstra Bladet.

- Sådan er det dog ikke gået. Og han har kun i korte øjeblikke vist, hvilke kvaliteter han rent faktisk besidder. Jeg tror faktisk, han har haft det rigtig svært i klubben.

- Fansene er ikke synderligt imponerede over deres nye danske angriber. De griner nok snarere af ham for tiden. Især efter hans ringe indsats mod lokalrivalerne fra Derby.

TV: Se alle målene: Bendtner header Nottingham Forest mod derby-nederlag med selvmål:

Se også: Han er doven: Arrige fans kræver Bendtner bænket!

- Bendtners lidt lade attitude til træning og i kampene er bestemt ikke faldet i god jord hos de engelske supportere. Men personligt synes jeg, at folk har været lidt for hurtigere til at dømme ham, siger Cooper og fortsætter:

- For holdet er inde i en horribel periode og er kun to point fra nedrykningsstregen i Championship. Det er altid let at pege fingre af en enkelt spiller. Men situationen er nok snarere den, at størstedelen af Nottingham Forest-holdet i øjeblikket ikke præsterer, som de skal, siger han.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Sort uheld
Nottingham Forest er efter en godkendt start på sæsonen faldet en hel del i kadence. Og mandagens 1-0-nederlag til Barnsley FC var det femte nederlag ud af de seneste seks kampe. Holdet befinder sig efter 25. spillerunde på en utilfredsstillende 20. plads kun to point over nedrykningsstregen.

Nicklas Bendtner var dog ganske tæt på at blive helten for hjemmeholdet, da han på egen hånd efter at være blevet indskiftet sparkede bolden i kassen efter en fremragende vending i modstandernes målfelt. Men meget symptomatisk for danskeren blev målet underkendt. Og kort tid efter bragte Barnsleys Conor Hourihane gæsterne på sejrskurs med et formidabelt langskud.

For Bendtner var det bare ren og skær bad luck, at hans korte indhop ikke endte i forløsende jubel på Forest-tribunerne. I stedet fortsatte klubbens nedtur, som i den grad sætter Forest-manager Philippe Montanier i en usikker position – og Bendtner ligeså…

Se også: Bendtners mål underkendt: Nu er chefens job på vippen efter ny fiasko

En primadonna
- Til kampen mod Barnsley sad der et par fans bag mig, som råbte af Bendtner, fordi han tog et ekstra varmt tæppe omkring sine ben, mens han sad ude på bænken. Forståeligt nok, for det var sgu koldt den dag. Men i fansenes øjne er Bendtner bare en primadonna, en show-off. Og havde det været hvilken som helst anden spiller, så havde de formentlig ikke grint højlydt, siger Barry Cooper.

- Det er danskerens karakter, som er hans egen værste modstander.

- Men ret skal være ret. Bendtner spiller p.t. på et hold, der ikke vælger at udnytte hans styrker. Og alle spillere vil ende med at se dårlige ud, når holdet i forvejen befinder sig i en skidt periode.

- Manageren har ikke formået at skabe nogen fast stamme på Forest-holdet. Startopstillingen har stort set været forskellig fra kamp til kamp. Og Montanier nægter umiddelbart at drage fordel af at have to angribere i front. Det har heller ikke været gode odds for Bendtner, der har virket noget ensom i front, når han har fået chancen, siger han.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se her, hvordan Nicklas Bendtner har klaret sig i Nottingham Forest

Kampminutter: 746

Kampe fra start: 8

Kampe som indskifter: 6

Kampe i The Championship: 13

Kampe i EFL Cup: 1

Mål: 2

Assist: 2

Selvmål: 1

Skud på mål: 8

Kort: 1 gult, 0 røde

Kontrakt: På kontrakt indtil 30. juni 2018

 

Se også: Bendtner og co. må strække våben i undertal mod tophold

Se også: Bendtner spenderer: Køber eksklusiv million-sko

103 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere