Engelsk rugekasse: Danskere strømmer til Championship

19-årige Philip Billing fik tirsdag aften debut for Huddersfield, og han er den seneste af en lang række danskere, der er slået igennem i den næstbedste engelske række

Lasse Vibe fejrer sin første scoring for Brentford, efter han skiftede fra IFK Göteborg (Foto: Daniel Hambury / PA Photos)
Lasse Vibe fejrer sin første scoring for Brentford, efter han skiftede fra IFK Göteborg (Foto: Daniel Hambury / PA Photos)

En drengedrøm gik i opfyldelse for Philip Billing, da han tirsdag aften startede inde for første gang, siden han skiftede til Huddersfield for to år siden.

Phillip Billing skiftede græsset i Esbjerg ud med græsset på den anden side af den engelske kanal, og mange andre danskere har valgt at gøre det samme i jagten på succes og det store internationale gennembrud.

De engelske klubber har i den seneste tid fået øjnene op for danske spillere, og med rollemodeller som Winston Reid og Kasper Schmeichel kan spillerne se, at det kan lade sig gøre at spille sig videre fra Championship til den store scene i Premier League.

Championship-klubberne har de seneste år fået flere penge mellem hænderne, og med dem har de lokket både danske talenter og spillere, der har været inde omkring det danske landshold til.

Simon Makienok byttede et mislykket ophold i Palermo ud med en kontrakt i Charlton, og Lasse Vibe skiftede fra IFK Göteborg til Brentford, hvor også danske Andreas Bjelland er på kontrakt.

Denne episode kan blive afslutningen på Andros Townsends Tottenham-karriere. (Foto: Polfoto) Premier League Eriksens holdkammerat smidt ud efter klammeri med træner


Ifølge Skysports brugte Championship-klubberne i omegnen af en milliard kroner på nye spillere op til denne sæson.

Og det er en af årsagerne til, at Championship er blevet så attraktiv, mener den tidligere professionelle fodboldspiller og nuværende ekspert på 6'eren, Mikkel Bischoff.

- Klubberne har fået flere penge og har købt bedre spillere. Det har hævet niveauet, men ikke så meget, at de danske spillere ikke kan gå ind og begå sig med det samme, siger han og uddyber.

- Det trækker også, at det er en fed liga med mange tilskuere og stort fokus fra medierne.

Lasse Vigen skiftede i 2012 fra FC Midtjylland til Fulham. Efter Fulham rykkede ned fra Premier League, har han etableret sig som fast mand for klubben og på det danske u21-landshold. (Foto: Lars Poulsen / Polfoto)
Lasse Vigen skiftede i 2012 fra FC Midtjylland til Fulham. Efter Fulham rykkede ned fra Premier League, har han etableret sig som fast mand for klubben og på det danske u21-landshold. (Foto: Lars Poulsen / Polfoto)

Kun godt, hvis du spiller
Mikkel Bischoff spillede selv i to omgange i Championship, da han var lejet ud fra Manchester City, og han ved, hvor vigtigt det er, at kunne gå direkte ind på holdet, når du skifter til det engelske.

- Vi trænede ikke særlig meget, fordi vi spillede så mange kampe, og vi forberedte os dårligt nok på den næste modstander. Så udviklingsmæssigt er ligaen ikke fantastisk, siger han.

- Til gengæld spiller man rigtig mange kampe med højt tempo. Der er mange dueller og masser af aktion, så når man kommer ind på holdet og spiller, er det en fantastisk liga. Også for udviklingsspillere.

Jonas Knudsen (Ipswich), Nikolai Brock-Madsen (Birmingham), Casper Ankergren (Brighton),  Casper Sloth (Leeds) og Frederik Fisker Nielsen (Nottingham Forest) er også på kontrakt i Championship.