Glem CL-finalen: Årets vigtigste kamp spilles et helt andet sted

Prestigen er selvfølgelig størst i Champions League, men en oprykning til Premier League er den vildeste guldgrube

Aston Villa tog pladsen i playoff-finalen efter at have slået Middlesbrough ud. Foto: Ritzau Scanpix
Aston Villa tog pladsen i playoff-finalen efter at have slået Middlesbrough ud. Foto: Ritzau Scanpix

De fleste fodboldfans skæver formentlig til Kiev denne lørdag, for her står Real Madrid og Liverpool klar til at tørne sammen i Champions League-finalen.

Men sjovt nok spilles årets største kassekamp samme dag, og det bliver uden tvivl en intens affære, når Aston Villa og Fulham strides om den sidste plads i næste sæsons Premier League.

Playoff-kampens vinder kan se frem til en voldsom økonomisk gevinst, idet sejrherrerne sikrer omkring 1.360.000.000 danske kroner. Tallet er beregnet af revisionsfirmaet Deloitte, fortæller Sky Sports.

For traditionsklubben Aston Villa er det efterhånden et spørgsmål om alt eller intet. De to seneste sæsoner har de optrådt i den næstbedste række, men har stadig modtaget parachute money som følge af deres nedrykning fra Premier League.

John Terrys fremtid afhænger af resultatet af lørdagens kamp. Foto: All Over
John Terrys fremtid afhænger af resultatet af lørdagens kamp. Foto: All Over
 

TV-pengene falder drastisk, når man ryger ned i den næstbedste række, men for at lave en mere glidende overgang fra den bedste til næstbedste række har man besluttet, at nedrykkere kan få et beløb med ned de første par sæsoner. Det bortfalder dog for Aston Villa, som dermed har kniven for struben, hvis de vil fastholde deres setup.

- Vi står ved en skillevej. Sådan er det. Det kan gå to veje, og det må vi leve med, siger Mile Jedinak.

- Jeg kan ikke tale på alles vegne, men presset motiverer mig. Jeg bruger det på banen for at sikre, at jeg gør alt, hvad der står i min magt, siger australieren, som også kommer til at stå over for Danmark ved VM om en måneds tid.

Manager Steve Bruce er enig med spilleren og forudser, at holdet kan blive sprængt til atomer.

Sam Johnstone, Axel Tuanzebe, Robert Snodgrass, Josh Onomah og Lewis Grabban er alle på lån, og John Terrys fremtid ser også ud til at afhænge af udfaldet af kampen.

- Det bliver totalt anderledes. De fem på lån kan vi nok ikke få tilbage. Der skal være en taber, og hvis det er os, så må vi genopbygge og prøve at komme igen, siger Bruce.

Lykkes det for Aston Villa at vende tilbage til det fine selskab, vil det være femte gang Bruce sender en klub op i Premier League.

Agger er ganske imponeret over det, Sadio Mané, Roberto Firmino og ikke mindst Mohamed Salah (foto) har udrettet i denne sæson. Trioen har scoret hele 90 mål i sæsonen. Salah har lavet svimlende 44, Firmino 27 og Mané 19. Foto: AP Sport og Spil Agger før GIGA-finalen: Derfor tror jeg på Liverpool

Foto: AP VM 2018 Farcen er total: Dansk VM-modstander i desperat forsøg

FC København Ståles hemmelighed afsløret: Her er den dårlige FCK-nyhed

5 kommentarer
Vis kommentarer