Karrieren vendt på hovedet: Hvad sker der, Kvist?

William Kvist er gået fra kulden til varmen, og nu er han både fast mand og senest sågar også anfører i Wigan

Nu har Kvist også været anfører i klubben (Foto: AP)
Nu har Kvist også været anfører i klubben (Foto: AP)

Det er ikke meget mere end en måned siden, at landstræner Morten Olsen opfordrede William Kvist til at søge væk fra sin nuværende klub Wigan.

Den danske landsholdsspiller havde ikke fået klub-spilletid siden 7. november, hvor han blev skiftet ind for den trængte Championship-bundklub, og det fik landstræneren til at sige følgende til Jyllands Posten:

- Lige nu ser det ikke ud til, at han får spilletid, hvor han er, og så må man finde en ny klub at få det i.

Morten O undrer sig: Skift klub, Kvist

Men nu er tingene, formentlig til stor glæde for Olsen, vendt totalt på hovedet. Den danske defensiv-spiller har haft tålmodighed meget, meget længe, og midt i januar skete det pludselig. Kvist fik spilletid - og fuld tid på banen - da bundholdet spillede 1-1 mod Blackburn.

Siden har danskeren fået stor ros for sin attitude og indsats i klubben, hvor manager Malky Mackay havde stor ord fremme om sin dansker, der kom til klubben i sommer.

- Jeg synes, William Kvist var fremragende. Jeg synes, han viste stor erfaring. Han har været nødt til at vente på sin chance, men han var meget rolig kampen igennem, lød det fra Malky Mackay til Wigans officielle hjemmeside.

William Kvist i aktion for Wigan (Foto: PA)
William Kvist i aktion for Wigan (Foto: PA)
 

I weekenden tog William Kvist så endnu et skridt op ad rangstigen i Wigan. Det skete, da han løb på banen som holdets anfører til kampen mod Bournemouth. På under måned har danskeren simpelthen fået vendt tingenes tilstand til egen fordel, og får nu en masse tiltrængt spilletid.

Usædvanligt: William Kvist fik 90 minutter i Wigan-remis

Det hæfter klubben sig også ved, og i et videointerview med klubben fortæller Kvist også om glæden ved det ændrede billede.

- Selvfølgelig er jeg glad. Jeg har ventet på min chance, nu er den her, og det er en stor ting for mig. Jeg var meget glad for at være kaptajn, det var vidunderligt. Så det er jeg glad for, siger danskeren til i et tv-interview med klubben.

Han er forsøger at forklare, hvordan det er vendt så hurtigt.

- Det er fodbold. Det går så hurtigt, og tingene vender så hurtigt. Det kan vi også bruge i vores situation her i Wigan. Vi kan vinde over Nottingham (i morgen, red.) og igen i næste uge, og så er vi inde i en god stime, og så kan vi blive oppe. Så jeg er glad, og jeg håber, at alle tror på, at vores situation kan vende.

Endelig succes: Wigan-manager lovpriser Kvist

Selvom Kvist har fået spilletid igen, så har det ikke vendt tingenes tilstand i Wigan. Klubben ligger næstsidst i Championship og har syv point op til den rigtige side af nedrykningsstregen. Der resterer dog 16 kampe i sæsonen, så der er fortsat mulighed for at indhente det tabte. Næste mulighed er onsdag aften, hvor man skal på besøg hos traditionsklubben Nottingham Forest.

Se William Kvist nytårstale til danskerne herunder

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri