Klar til Premier League - sejr til halvanden milliard!

Det bliver Fulham, der får tredje og sidste adgangsbillet til næste sæsons Premier League efter 1-0-sejr over Aston Villa i kampen om næsten halvanden milliard kroner

Fulham-spillerne kunne juble. De skal spille Premier League efter sommerferien, mens klubkassen bliver fyldt godt op af den svimlende tv-aftale. Foto: Tony O'Brien/Reuters/Ritzau Scanpix
Fulham-spillerne kunne juble. De skal spille Premier League efter sommerferien, mens klubkassen bliver fyldt godt op af den svimlende tv-aftale. Foto: Tony O'Brien/Reuters/Ritzau Scanpix

Med Champions League-finalen lige om hjørnet og VM i horisonten skorter det ikke på vigtige fodboldkampe i denne tid.

Alligevel blev den dyreste af dem spillet lørdag eftermiddag, hvor den sidste Premier League-billet skulle uddeles.

En kamp, der ville sikre vinderen mindst 1,4 milliarder kroner over de næste tre sæsoner i tv-penge - og såmænd svimlende 2,4 milliarder kroner, hvis de overlever første sæson i Premier League.

Denne tredobbelte Euro-jackpot gik til Fulham, der på Wembley besejrede Aston Villa 1-0 i playoff-kampen om at nå det forjættede land.

En slags revanche for klubbens seneste optræden på nationalstadionet i 1975, hvor legendariske Bobby Moore stod i spidsen for det hold, der tabte FA Cup-finalen 2-0 til West Ham.

Lørdag var der mindre prestige, men meget mere økonomi på spil, og det var da også London-klubben, der blæste til angreb fra starten.

Det var nærmest kun de hvidblusede Fulham-spillere, der var på bolden, og efter 22 minutter gav det bonus.

Stortalentet Ryan Sessegnon tæmmede elegant bolden og fandt med en flot stikning anfører Tom Cairnry, der uden problemer kunne sende bolden forbi Samuel Johnstone i Villa-målet.

Helt fortjent føring og et wakeup-call til Aston Villa-spillerne, der slet ikke var kommet i gang.

Det gjorde de dog lidt efter lidt, og specielt unge Jack Grealish viste sig fra sin bedste side.

Første gang med seks minutter til pausen. Her chippede Robert Snodgrass smart et frispark til Grealish, der dog hamrede bolden over Marcus Bettinellis mål.

Efter pausen fortsatte The Villains presset, og efter fem minutter var det igen Grealish, der var tæt på, men hovedstødet fra kanten af det lille målfelt gik langt over mål.

Det trak i den grad op til en udligning.

Den var snublende tæt på efter en times spil - igen var det Jack Grealish, der var på spil. Denne gang efter en solo-aktion, hvor han slap fri af tre Fulham-spillere, men afsluttede lige på Marcus Bettinelli.

Så begyndte temperamenterne at koge. Først var Jack Grealish heldig med kun at få gult for en stempling på Tom Cairney og minutterne efter var det Grealish selv, der var i offerets rolle.

Her blev han stemplet på hoften af belgiske Denid Odoi, der fik marchordre af dommer Anthony Taylor. Umiddelbart en hård dom, da Odoi ikke handlede med fortsæt, men bestemt uagtsomt.

Aston Villa udnyttede det talmæssige overtal til at sætte Fulham under pres, men Fulham forsvarede sig med næb og kløer og red stormen af.

Derfor kan de nu efter tre års fravær vende tilbage til Premier League, mens Aston Villa må tage en sæson mere i landets næstbedste række.

Premier League Før CL-finalen: Er denne stjerne på vej til Liverpool?

Erik Johansson (th.), der her jubler sammen med Pieros Sotiriou efter en kvalkamp til Champions League, bliver formentlig snart Djurgården-spiller. Foto: Jens Dresling FC København Stjernen er tabt for FCK: Her er hans nye klub

FC København Ståles hemmelighed afsløret: Her er den dårlige FCK-nyhed

 

3 kommentarer
Vis kommentarer