Nedturen fortsætter: Bendtner bænket hele kampen

Nicklas Bendtner måtte nøjes med at se med fra bænken, da Nottingham Forest spillede 0-0 i Birmingham. I London scorede Lasse Vibe mod topholdet Newcastle, men scoringen rakte ikke til point for Brentford

Nicklas Bendtner fik ikke spilletid, da hans klub, Nottingham Forest, spillede 0-0 i Birmingham. Foto: All Over Press
Nicklas Bendtner fik ikke spilletid, da hans klub, Nottingham Forest, spillede 0-0 i Birmingham. Foto: All Over Press

Nicklas Bendtner tog til Nottingham Forest for at få lov at spille fodbold igen, men ’operation genrejsning’ er ikke gået, som den 28-årige danske angriber havde håbet.

Bendtner må kæmpe hårdt for minutterne i Robin Hood-land, og lørdag eftermiddag fik han ikke et eneste, da hans efterhånden nedrykningstruede klub spillede 0-0 med Birmingham på udebane i The Championship.

Den fyringstruede franske manager Philippe Montanier havde droppet Bendtner efter sidste weekends pokalskuffelse mod Wigan.

I stedet fik portugisiske Licá en sjælden chance for det formsvage Forest-hold, der før opgøret på St. Andrew's blot havde hentet ét point i de seneste seks kampe – og altså var røget ud af FA Cup’en.

Nottingham Forest har haft store problemer med at holde nullet i denne sæson og stod forud for opgøret mod Birmingham blot noteret for ét clean sheet i The Championship i denne sæson.

Tilskuerne i Birmingham fik fight og tackling, men ingen mål lørdag eftermiddag. Foto: All Over Press
Tilskuerne i Birmingham fik fight og tackling, men ingen mål lørdag eftermiddag. Foto: All Over Press

Derfor var på fokus på defensiven, og Britt Assombalonga fik ikke meget støtte alene i front. Defensivt fungerede det for en gang skyld for Nottingham Forest, men offensivt havde de rødklædte stort set intet at byde på.

Holdet havde ikke en eneste afslutning inden for målrammen, og manager Montanier havde tilsyneladende ikke den store tro på, at Bendtner kunne gøre en forskel.

Franskmanden skiftede kun ud to gange, og Bendtner fik lov at tilbringe hele kampen på bænken på sin tidligere hjemmebane.

Det ene point betyder, at Nottingham Forest nu har tre point ned til nedrykningsstregen, men det giver næppe tilhængere tro på en lysere fremtid.

Der er krise i den tidligere storklub, som alligevel ikke bliver overtaget af et amerikansk konsortium. Klubejer Al Hasawi har afbrudt forhandlingerne.

Næste opgave for Forest er en hjemmekamp mod Bristol City næste lørdag. De to hold ligger side om side i bunden af tabellen, og det opgør skal meget gerne resultere i tre point Forest.

Bristol City har tabt syv kampe på stribe, og mon ikke Philippe  Montanier er klar til at spille med to angribere. Hvis han altså stadig er chef for Bendtner om en uge! Danskeren er foreløbig noteret for to scoringer – og et enkelt selvmål – i denne sæson.

Lørdag blev han overhalet af en anden tidligere landsholdsangriber. Lasse Vibe scorede, da Brentford var tæt på at tage point fra topholdet Newcastle.

Lasse Vibe jubler efter sin scoring mod Newcastle. Foto: All Over Press
Lasse Vibe jubler efter sin scoring mod Newcastle. Foto: All Over Press

Vibe fulgte i begyndelsen af 2. halvleg op på Andreas Bjellands afslutning og udlignede til 1-1. Vibe var stærkt spillende og var kort efter sin scoring tæt på at blive den helt store helt i London-klubben.

Hans afslutning havde passeret Karl Darlow i Newcastle-målet, men ramte stolpen og trillede langs stregen, inden gæsterne fik afværget faren.

Newcastle endte med at vinde 2-1 og snuppede førstepladsen fra Brighton. Holdet fra sydkysten tabte efter 18 kampe uden nederlag 2-0 i Preston.

Anders Lindegaard vogtede som sædvanlig bænken for Preston, og også den tidligere Brøndby-angriber Simon Makienok endte med at dele skæbne med Nicklas Bendtner i denne spillerunde...

Drømme-sakse: Kæmpe angriber scorer målet du SKAL se

Ny kanon-kamp: Eriksen og Kane tryller i storsejr