Nyt job til Laudrup? Favorit til at overtage traditionsklub

Tidligere mesterklub leder efter ny manager, og her bliver Michael Laudrup nævnt som en af favoritterne

Sådan her så det ud, da Michael Laudrup blev præsenteret som ny Al Rayyan FC-træner. Et skifte, som var meget omdiskuteret (Video: SNTV)

Det er godt tre år siden, Michael Laudrup forlod Swansea City, men nu sender rygtestrømmen den danske træner retur til britisk fodbold.

Det er det ledige manager-sæde i Leeds United, der skal besættes, og flere bookmakere i England melder nu om, at odds på danskeren er i lodret fald.

Således er han ifølge SkyBet kun overgået af spanske Aitor Karanka, italienske Claudio Ranieri og Simon Grayson på listen over favoritkandidater.

En af årsagerne er angiveligt Kyle Bartley.

Den 26-årige forsvarsspiller har gennem sæsonen leveret på et højt niveau for Leeds, men nu er hans lejekontrakt udløbet, og han er dermed vendt retur til netop Swansea City.

Det var Laudrup, der i sin tid hentede Bartley et par måneder efter sin tiltrædelse i sommeren 2012.

Bartley var, da han stoppede i Leeds, klar i mælet.

- Jeg har sagt det mange gange, jeg har elsket hvert et minut her. Det er en fantastisk klub for mig, fansene er fantastiske, staben har været forrygende, og spillerne ligeså.

'En masse løse rygter'
Han har tidligere udtalt, at han som spiller er stor fan af netop Michael Laudrup.

Ligeledes har Leeds Pablo Hernández på kontrakt. Han har netop forlænget sin kontrakt, og som Bartley er han tidligere spiller under Laudrups ledelse i Swansea.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Michael Laudrup, der arbejder som cheftræner i fodboldklubben Al-Rayyan i Qatar.

- Sæsonen er slut i diverse ligaer, og derfor er der nu masser af (løse) rygter for såvel spillere som trænere. Jeg har endnu et års kontrakt i Al Rayyan, og da jeg fortsat trives, så vil jeg fuldføre den, skriver Laudrup i en e-mail.

Laudrups sæde i Swansea blev i sin tid overtaget af Garry Monk. Den samme mand, der netop har forladt Leeds efter et års ansættelse.

Selvom Michael Laudrup med sine jobs i Mellemøsten har sagt farvel til de topprofilerede jobs i europæisk fodbold, er det ikke glemt, at han førte Swansea til Liga Cup-sejr i 2013. Klubbens hidtil eneste pokal.

Leeds United sluttede sæsonen som nummer syv i Championship - fem point fra en plads i playoff-kampene.

Klubben, der har vundet tre engelske mesterskaber og havde sin storhedstid i 1970'erne, har ikke været i Premier League siden 2004. Få år forinden havde man med et sandt væld af stortalenter en trup, der nåede semifinalen i Champions League.

En smuk symbolik på den gyldne periode, der grundlagde Ajax som danskerklub. Søren Lerby, Henning Jensen og Frank Arnesen lufter sæsonens pokaler i  1979. Polfoto Sport og Spil Derfor vælger Ajax danskere: Fra stjernestunder til forræderi og karrierestop

45 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere