Stjerner straffes maksimalt for druk-skandale

Derby-spillerne Tom Lawrence og Mason Bennett blev i september sigtet for spirituskørsel efter en bilulykke

Tom Lawrence har fået en bøde på seks ugers løn og  80 timers samfundstjeneste. Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Tom Lawrence har fået en bøde på seks ugers løn og 80 timers samfundstjeneste. Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix

Den engelske Championship-klub Derby County har valgt at straffe Tom Lawrence og Mason Bennett, der i slutningen af september var involveret i et trafikuheld.

De to spillere blev efterfølgende sigtet for spirituskørsel, og det fik klubben til at lave sin egen interne undersøgelse af sagen.

Konklusionen er blevet, at de to spillere hver bliver straffet med en bøde på seks ugers løn - den kontraktmæssige maksimale straf. 

Samtidig kræver klubben, at de udfører 80 timers samfundstjeneste og gennemgår et rehabiliteringsprogram med fokus på alkoholmisbrug. 

- Uanset dommen i denne sag tolererer klubben ikke, at nogen spillere eller medarbejdere opfører sig på en måde, der sætter dem selv, deres kolleger eller andre i risiko for fare eller bringer klubben i modstrid, skriver Derby på hjemmesiden.

Med i bilen, der kolliderede med en anden bil, var også holdets anfører, Richard Keogh, der i ulykken pådrog sig en alvorlig knæskade og er ude resten af sæsonen.

Artiklen fortsætter under billedet..

Mason Bennett (th) har ikke meget at juble over for tiden. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Mason Bennett (th) har ikke meget at juble over for tiden. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix

23-årige Mason Bennett undskylder på hjemmesiden for episoden.

- Tirsdag aften 24. september lavede jeg en stor fejltagelse efter at have drukket alkohol. Det jeg gjorde, var forkert.

- Jeg forstår, at sådan handlinger har alvorlige konsekvenser, og jeg tager fuldt ansvar for mine handlinger og accepterer straffen, som klubben har givet.

- Der er ingen undskyldning for det, jeg har gjort. Jeg undskylder til min familie, mine venner, klubben, alle Derbys fans og til hele fodboldverdenen. Jeg skuffede jer, siger han til hjemmesiden.

Retssagen mod de to spillere begynder 15. oktober.

Irlands Richard Keogh havde godt fat i Simon Kjær i seneste EM-brag mod Danmark - men er nu blevet alvorligt skadet i forbindelse med drukkørsel. Foto: Jens Dresling Landsholdsfodbold Misser dansk EM-brag: Alvorligt skadet i druk-skandale

- De sagde direkte til mig, at jeg ville ryge i fængsel, hvis ikke jeg pegede på gerningsmanden. Det gjorde jeg som bekendt ikke, og derfor sendte de en uskyldig mand med to børn otte måneder i fængsel, fortæller den tidligere fodboldspiller Gunner Lind, der i dag er  formand for havnearbejderne i Aarhus. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil AGF-helt dømt for grov vold: Tog straffen for sin lillebror

1 kommentar
Vis kommentarer