Tillykke Bendtner: 29 højde- og lavpunkter fra en karriere, der burde toppe nu

Nicklas Bendtner har fødselsdag i dag – her ser vi tilbage på en broget karriere, hvor han endnu ikke har ramt et stabilt niveau over en længere periode

Nicklas Bendtner i aktion for det danske landshold i playoff-kampen mod Sverige til EM-slutrunden 2016. Foto: Gregers Tycho
Nicklas Bendtner i aktion for det danske landshold i playoff-kampen mod Sverige til EM-slutrunden 2016. Foto: Gregers Tycho

Kedeligt er der aldrig, hvor Nicklas Bendtner befinder sig.

Danmarks mest kontroversielle angriber har i sin karriere ofte været centrum for uventede scoringer, skandaler eller en anholdelse af politiet.

I dag fylder han 29 år og aldersmæssigt er det på toppen af en angribers karriere, men fodboldmæssigt har han ikke evnet at blive på øverste hylde.

Daværende landstræner Morten Olsen havde sine udfordringer med angriberen, som han aldrig kunne holde styr på.

Hvem har i grunden formået det? De færreste er vel det mest præcise svar for en angriber, der er helt sin egen.

Han skulle være verdens bedste angriber, men den melding for et par år siden klinger i dag en anelse hult, efter som han spiller i den næstbedste engelske fodboldrække for den kriseramte traditionsklub Nottingham Forest.

Nicklas Bendtner prøver at finde melodien i Nottingham Forest. Foto: All Over Press
Nicklas Bendtner prøver at finde melodien i Nottingham Forest. Foto: All Over Press
 

Nicklas Bendtner har aldrig manglet selvtillid. Heller ikke da spillerne i Arsenal skulle gennemgå en psykologisk test, hvor de skulle besvare 117 spørgsmål og vurdere egne evner og egenskaber på en skala fra 1-9.

En af kategorierne var ’selvoplevet kompetence’, hvor god spilleren tror, han er. Her sprængte Bendtner skalaen, fordi han ikke fik fra 1-9. Nej han gav sig selv 10.

Siden afskeden med Wolfsburg i sommer har Nicklas Bendtner holdt sig i ro. Han er blevet mere afdæmpet på sociale medier og fører sig ikke særlig meget frem i det offentlige rum.

Her er 29 højde- og lavpunkter i Nicklas Bendtners karriere, der snart har stået på i 13 år.

Han skiftede i en alder af 16 år til Arsenal og har siden spillet for Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg og Nottingham Forest.

11. Juni 2004:

Arsenal køber den blot 16-årige Nicklas Bendtner i KB. Samme år bliver han kåret til årets U17-talent.

25. oktober 2005:

Efter halvandet år i den engelske storklub debuterer han i en alder af 17 år for Arsenal i Liga Cupen mod Sunderland. Han får det sidste minut på banen i 3-0 sejren.

26. maj 2006:

Der har i EM-lejren for U21 været en anstrengt stemning mellem Nicklas Bendtner og Morten Duncan Rasmussen. Da førstnævnte i 1-1 opgøret mod Holland bliver udskiftet med Morten Duncan, beder han straks om at få en forklaring af landstræner Flemming Serritslev i forbindelse med udskiftningen. Det fører til et krisemøde i EM-lejren dagen efter, hvor Bendtner undskylder overfor holdkammeraterne.

En ung Nicklas Bendtner til pressemøde med U-21-landsholdet. I baggrunden ses Martin Bergvold og Rasmus Würtz. Foto: Thomas Wilmann
En ung Nicklas Bendtner til pressemøde med U-21-landsholdet. I baggrunden ses Martin Bergvold og Rasmus Würtz. Foto: Thomas Wilmann
 

5. august 2006:

Arsenal udlejer Nicklas Bendtner til Birmingham i den næstbedste engelske fodboldrække. Allerede i sin debut scorer han for sin nye klub. Det sker i 2-1 sejren over Colchester. Sæsonen bliver ganske fin og slutter med 11 scoringer fra ham. Det hidtil meste han har præsteret hidtil i karrieren for sit klubhold.

16. august 2006:

Efter U21 EM i Portugal bliver Bendtner rykket op på A-landsholdet i en testkamp mod Polen, hvor han også scorer i sin debut, da Danmark vinder 2-0.

25. september 2007:

Mere end tre år efter sin ankomst til Arsenal scorer han sit første mål for klubben. Det sker i Liga Cupen, hvor Arsenal besejrer Newcastle 2-0.

22. december 2007:

Nicklas Bendtner har scoret historiens hurtigste indskifter mål i Premier League. Det sker efter blot 1,8 sekund i opgøret mod Tottenham. Han header et hjørnespark i kassen. Ingen har formået at fjerne rekorden.

Nicklas Bendtner fejrer sin scoring mod Polen med holdkammeraterne Thomas Gravesen (tv.) og Dennis Rommedahl (th.). Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner fejrer sin scoring mod Polen med holdkammeraterne Thomas Gravesen (tv.) og Dennis Rommedahl (th.). Foto: Lars Poulsen
 

29. december 2007:

Arsenal vinder godt nok 4-1 ude mod Everton i en kamp, hvor Bendtner for første gang spiller fra start. Men det ender med udvisning efter to gule kort.

5. maj 2009:

Det bliver en aften, han hurtigt glemmer. Arsenal taber til Manchester United i semifinalen i Champions League. Siden bliver danskeren set vælte rundt i Londons natteliv med bukserne hængende om anklerne. Siden udtaler han efter den uheldige episode: - Jeg er ung, men det var dårlig dømmekraft, og jeg fortryder det meget, udtaler han.

27. september 2009:

Nicklas Bendtner forulykker i sin Aston Martin og pådrager sig skader på skulder og knæ. Skrammerne er kun overfladiske, men Wenger vælger alligevel at overse danskeren, da holdet senere på ugen møder Olympiakos i Champions League. Kroppen var i flere år præget af det uheld.

Bendtners smadrede Aston Martin. Foto: All Over Press
Bendtners smadrede Aston Martin. Foto: All Over Press
 

11. marts 2010:

En historisk aften for Nicklas Bendtner, der scorer hattrick for Arsenal i Champions League hjemmekampen mod Porto i en kamp, hvor englænderne vinder 5-0. En måned senere markerer han sig som målscorer mod Barcelona, men Arsenal ender med at ryge ud.

2. februar 2011:

Arsenals spillere gennemgår en psykologisk test, hvor de svarer på 117 spørgsmål om egne evner og egenskaber på en skala fra 1-9. Nicklas Bendtner spræger skalaen under ’selvoplevet kompetence’. Her scorer han ti.

2. marts 2011:

Nicklas Bendtner bliver den første spiller i 20 år i Arsenal, der scorer et hattrick i FA Cupen. Det sker i 5-0 sejren over Leyton Orient.

Nicklas Bendtner i Arsenal-trøjen - her overfor Chelseas Gary Cahill. Foto: AP
Nicklas Bendtner i Arsenal-trøjen - her overfor Chelseas Gary Cahill. Foto: AP
 

31. august 2011:

Nicklas Bendtner indser, at fremtiden ikke er i Arsenal. Han skifter på lejeaftale til Sunderland, hvor det ender med otte scoringer i 25 kampe.

November 2011:

Bendtner bliver efter testkampen mod Sverige i Parken, hvor han scorer i 2-0 sejren, politianmeldt for vold mod en gæst på Hotel Marienlyst i Helsingør. Angriberen var oppe at toppes med gæsten midt om natten, men politiet endte med ikke at gå videre med sagen.

December 2011:

Bendtner bliver arresteret af engelsk politi sammen med holdkammeraten Lee Cattermole fra Sunderland for hærværk mod mindst tre biler. Angiveligt havde de sparket på sidespejlene af de parkerede biler, men sagen mod Bendtner blev droppet.

Februar 2012:

Bendtner mister sit kørekort i to måneder, efter at han i december 2011 blev stoppet af politiet for en markant fartovertrædelse. Bendtner kørte ifølge chroniclelive.co.uk 166 kilometer i timen, mere end 50 km/t over det tilladte.

31. august 2012:

'Den gamle Dame' - Juventus - står og mangler en angriber. Nicklas Bendtner bliver hentet ind på sidste dag i transfervinduet. Opholdet bliver ingen succes. Han får blot spilletid i syv kampe og når slet ikke at score for klubben.

Nicklas Bendtner i aktion for Juventus. Foto: AP
Nicklas Bendtner i aktion for Juventus. Foto: AP
 

3. marts 2013:

Kl. 01.45 sætter han sig ind i sin bil og kører mod kørselsretningen i det indre København. Han bliver standset af politiet og taget med på stationen, hvor en blodprøve viser, at han har en promille på 1,75, hvilket svarer til syv uforbrændte genstande.

5. marts 2013:

Nicklas Bendtner kalder det den værste dag i sit liv. Han møder frem i Byretten og modtager sin dom. Han skal betale 840.000 kr. for spritkørsel - svarende til en månedsløn. Han frakendes retten til at køre bil i tre år i Danmark. I udlandet må han køre videre uden problemer.

Marts 2013:

Dansk Boldspil-Union (DBU) beslutter at give Nicklas Bendtner et halvt års tænkepause fra landsholdet på grund af spirituskørsel natten til søndag i København. Landstræner Morten Olsen vil derfor ikke udtage den 25-årige angriber det næste halve år.

25. september 2013:

Efter mere end to års fravær får han comeback for Arsenal i Liga Cupen mod West Bromwich, hvor han scorer i straffesparkskonkurrencen og er med til at sende Arsenal videre til fjerde runde.

15. august 2014:

Nicklas Bendtner skriver kontrakt med de tyske vicemestre fra Wolfsburg. Tyskerne får en klausul i aftalen, der betyder, at kontrakten kan rives i stykker, hvis ikke danskeren opfører sig ordentligt.

Nicklas Bendtner i Wolfsburg. Foto: All Over Press
Nicklas Bendtner i Wolfsburg. Foto: All Over Press
 

25. marts 2015:

Nicklas Bendtner scorer sit første hattrick på landsholdet. Det sker i 3-2 sejren over USA i Århus.

11. maj 2015:

Dieter Hecking, daværende cheftræner i Wolfsburg, sætter Nicklas Bendtner på plads ved at vrage ham til opgøret mod Paderborn. Siden er han heller ikke med i sæsonens sidste kamp og den efterfølgende hyldest rundt i nærområdet.

1.   august 2015:

Nicklas Bendtner scorer i Super Cupen mod Bayern München og er med til at sikre en uventet triumf for Wolfsburg, da han scorer på det afgørende straffespark efter den forlængede spilletid. Han er tilsyneladende på vej tilbage i varmen i klubben.

18. februar 2016:

Bendtner begår en dumhed af dimensioner, da han på Instagram poserer foran en Mercedes. Det er dumt, fordi Volkswagen årligt sponserer Wolfsburg med 670 mio. kr.

27. april 2016:

Nicklas Bendtner bliver fritstillet i Wolfsburg. Det sker 15 måneder før hans aftale ellers udløber. Siden træner han med i FCK for at holde formen ved lige.

Nicklas Bendtner til træning med FCK. Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner til træning med FCK. Foto: Lars Poulsen
 

6. september 2016:

Transfervinduet er lukket før en transferfri Nicklas Bendtner finder ny arbejdsgiver. Det bliver Nottingham Forest i den næstbedste engelske fodboldrække. Han har hidtil fået spilletid i 13 kampe og blot scoret to mål. For nylig blev hans træner fyret. Han har aftale frem til sommeren 2018.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere