Tilskuer skal i fængsel for vanvittigt overfald

En tilhænger af Birmingham løb ind på banen og slog Aston Villas Jack Grealish ned bagfra i søndagens derby. Det koster 14 ugers fængsel

Jack Grealish blev overfaldet af en Birmingham-fan, der uforhindret løb ind på banen. Foto: Carl Recine/Ritzau
Jack Grealish blev overfaldet af en Birmingham-fan, der uforhindret løb ind på banen. Foto: Carl Recine/Ritzau

Knap 27.000 mennesker var søndag eftermiddag vidner til et overfald i lokalbraget mellem fodboldklubberne Birmingham og Aston Villa.

12 minutter inde i kampen blev Aston Villa-spilleren Jack Grealish ramt bagfra af Birmingham-tilhængeren Paul Mitchell, som var løbet ind på banen for at ramme Grealish.

Nu erklærer han sig skyldig i overfaldet ved en retssal i Birmingham, skriver nyhedsbureauet AP.

Overfaldet koster ham ifølge Sky Sports 14 ugers fængsel.

Derudover skal han betale, hvad der svarer til 3.000 kroner i sagsomkostninger og 900 kroner i kompensation til offeret Jack Grealish. Paul Mitchell kan se frem til en karantæne fra alle engelske fodboldstadioner i ti år.

Ifølge Mitchells forsvarsadvokat, Vauhn Whistance, havde den pågældende fodboldfan følt sig nødsaget til at forlade hjemmet sammen med familien 'af frygt for at komme til skade eller sågar dø', efter at der var skrevet flere kommentarer rettet mod Mitchell på sociale medier.

Grealish spillede videre efter overfaldet og endte med at blive matchvinder, da han scorede til 1-0 midtvejs i anden halvleg.

- Der er rivaliseringer i fodbold, men jeg synes ikke, den slags hører hjemme i fodbold, siger Grealish til Sky Sports og tilføjer:

- Jeg prøvede bare at udføre mit arbejde, og det mener jeg, at jeg gjorde. Det var den bedste dag i mit liv. At komme her for første gang som Villa-anfører og score sejrsmålet var en drøm, der gik i opfyldelse.

Overfaldsmanden har fået en livstidskarantæne fra at komme på stadion. Foto: Carl Recine/Ritzau
Overfaldsmanden har fået en livstidskarantæne fra at komme på stadion. Foto: Carl Recine/Ritzau
 

Birmingham har undskyldt episoden.

- Vi beklager vedkommendes opførsel og vil sørge for, at han bliver udelukket fra St. Andrew's (Birminghams stadion, red.) for resten af livet.

- Det, der skete, hører slet ikke hjemme i fodbold eller i samfundet. Jack er en dreng fra Birmingham, og uanset tilhørsforholdet til klubben skulle han ikke have været udsat for det, skriver klubben i en erklæring.

Kampen blev spillet i Championship, der er den næstbedste fodboldrække i England.

- Jeg er bekymret for Pione Sisto

Vanvittig scene: Baneløber overfalder fodboldspiller

Jødefjendsk tweet under fodboldkamp vækker forargelse