Værtshus-tragedie: Klublegende blev bare 35 år

Cardiff-legenden Peter Wittingham er død blot 35 år gammel, efter at han pådrog sig hovedskader efter et fald på en pub

Peter Wittingham var blandt andet kendst for sit gode venstreben, der har scoret mange mål for Cardiff City. Foto: Athena Pictures/Getty Images
Peter Wittingham var blandt andet kendst for sit gode venstreben, der har scoret mange mål for Cardiff City. Foto: Athena Pictures/Getty Images

Fodboldklubben Cardiff City er i sorg.

For midt i coronaepidemi og afbrudt sæson er en af klubbens helt store navne i det nye årtusinde, Peter Whittingham, afgået ved døden.

Det skete, efter at han havde været indlagt i respirator på University Hospital of Wales med hovedskader efter et uheldigt fald på en pub i byen Barry i det sydlige Wales 7. marts.

'Det er med ubeskrivelig stor sorg, at vi må informere vores fans om, at 35-årige Peter Whittingham er afgået ved døden. Vi er sønderknuste', lyder det i en erklæring på klubbens hjemmeside.

'Nyheden om Peters pludselige og for tidlige død har rystet os i vores grundvold. Vores tanker og kærlighed går til hans hustru Amanda, deres unge søn og hele familien.'

'De er i vore tanker og på deres vegne beder vi om at respektere privatlivet i denne uudgrundeligt barske og vanskelige tid,' skriver klubben endvidere.

Den alsidige midtbanespiller blev i sine 11 sæsoner i den walisiske klub kendt for sit gode overblik og sit fortræffelige venstreben, der i 459 kampe bragede mange langskud i netmaskerne.

I alt 98 mål er han noteret for i Cardiff, som han kom til, efter at have fået sin fodboldopdragelse og Premier League-debut i Aston Villa, hvor det også blev til 17 kampe på det engelske U21-landshold.

Wittingham var en central figur, da Cardiff City i 2008 nåede FA Cup-finalen og i 2013 spillede sig op i Premier League, hvor klubben ganske vist kun blev en enkelt sæson, indtil det igen blev til oprykning i 2018.

Her var Peter Wittingham dog rejst videre til Blackburn, hvor han samme år indstillede karrieren.

Selv om han var englænder, var det altså i Wales, at han var mest afholdt - det kan man ikke være i tvivl om, når man læser videre i Cardiff Citys hyldest til ham:

'Tabet af vil blive smertefuldt mærket i vores by, af fansene og faktisk af alle, der havde fornøjelsen af at kende ham. Vi elsker dig, Peter, og dit minde vil for altid være hos os'.

Real Madrid-stjerne i kæmpe corona-bommert

Viser storsind: Nægter at modtage løn

Tvunget hjem til Danmark