Damejagt bliver dyr: Kæmpestraf til Rooney

Wayne Rooney modtog i dag sin straf, efter en damejagt endte med anholdelse af verdensstjernen, der blev taget med spiritus i blodet

Det var dommens dag for Everton-stjernen, da han mandag formiddag fik sin straf i den skandalesag, der har kørt i England gennem de sidste par uger.

Rooney blev natten til torsdag 1. september anholdt for spirituskørsel, efter han havde været på damejagt, mens konen var på ferie. Han havde mødt den engelske partypige Laura Simpson på en bar, hvorefter de sammen var kørt væk i hendes Volkswagen Beetle, som de to så blev stoppet i ud på natten.

Det store drama fik i dag sin afgørelse. Og her fik den tidligere engelske anfører, efter at have indrømmet spirituskørsel, så frakendt kørekortet i en periode på to år, og derudover blev superstjernen også idømt 100 timers samfundstjeneste. I retten skulle Rooneys forsvarsadvokat ifølge Mirror have fortalt, at Rooney også har fået en bøde på to ugers løn af sin arbejdsgiver, Premier League-klubben Everton.

Under stor mediebevågenhed ankom en ydmyg Wayne Rooney til retten for at modtage sin straf. Foto: AP/Peter Byrne
Under stor mediebevågenhed ankom en ydmyg Wayne Rooney til retten for at modtage sin straf. Foto: AP/Peter Byrne
 

Med en ugeløn på 1,35 millioner kroner bliver det noget af en bødestraf til angriberen, der skal betale 2,7 millioner kroner. Rooney skulle angiveligt have sagt i retten, at han fortryder og angrer det, der er sket, ligesom han undskyldte over for fans og familie.   

Efter retssagen har Wayne Rooney på sin officielle hjemmeside været ude at undskylde.

- Efter dagens retsmøde vil jeg gerne offentligt undskylde for min utilgivelige mangel på dømmekraft ved at køre over den tilladte grænse. Det var fuldstændigt forkert. Jeg har allerede undskyldt over for min familie, min manager og formand og alle hos Everton FC. Nu vil jeg undskylde til alle fansene og alle andre.

Wayne Rooney vendte søndag tilbage til den gamle hjemmebane Old Trafford, da Everton fik en 4-0-afklapsning af Manchester United. 

Rooney fik store klø da United strøg til tops

Ydmyget Rooney: Konen har ringet til den mystiske partypige

Spiritus i blodet? Wayne Rooney pågrebet af politiet